Cynthia Nixon

“Ma ei tahtnud oma lugu avalikustada, kui ravil käisin. Ei soovinud fotograafe haigla ümber luurama… ma kartsin! Mõtlesin ainult: “Ma ei taha seda! Ma ei taha, et see minuga juhtub!” Olin väga teadlik sellest, mis minu keha läbi elab ja rõõmus selle üle, et vähk avastati nii varajases staadiumis, et saime kohe raviga pihta hakata.”

Sheryl Crow

“Minu diagnoosiga kaasnes mulle mitu õppetundi. Esiteks see, et ma peaks ennast oma hoolitsust vajavate inimeste nimekirjas esimeseks seadma. Teiseks: täiesti okei on öelda ei. See on okei, et inimesed saavad su peale vihaseks ja on sinus pettunud, kui teed seda, mida sa ise tahad. Sa ei saa kõiki õnnelikuks teha ja kui väga sa ka ei püüaks, ei suuda sa kunagi oma elu täielikult kontrolli alla saada. Ma olin tugev ja terve, meie peres ei olnud kunagi vähki esinenud — mõned asjad lihtsalt juhtuvad.”


Christina Applegate

“Nüüd on mul nunnud tissid kuni 90nda eluaastani, nii et see on küll tore. Mul saavad olema vanadekodu ägedaimad tissid ja kõik memmed laua ümber kadestavad mind!“ Tuletame meelde, et Christinal oli üsna raske haigus ning tema mõlemad rinnad tuli ravi käigus eemaldada. Nüüd on tal muidugi implantaadid, millega ta vanadekodusse ässama minna plaanib.

Jane Fonda

Mõned aastad tagasi diagnoositi mul rinnavähk. See oli hea õppetund, sest olin varem enne rääkinud, et surma ma ei karda. Ja ei kartnudki. Tundsin hoopis, et olen liitunud nende miljonite naiste klubiga, kes on sama tee pidanud läbi käima ja see oli minu jaoks huvitav. Milline seiklus see saab olema!”

Shannen Doherty

“Vähk on jõletis, mis muudab inimest. Mind muutis ta paljudel ilusatel viisidel, aga andis mulle kahjuks ka täiesti uuel tasemel ärevuse. See kõik on normaalne. Ma jagan oma kogemust, et inimesi liita, haigusest teadlikkust tõsta ja loodetavasti innustada sama teekonna läbijaid positiivseks jääda.”

Kathy Bates

“Liitusin selle naisteklubiga, kus naistel ei ole rindu. Mul ka ei ole, nii et miks peaksin teesklema, justkui mul oleks? See ei ole üldse tegelikult oluline! Ma olen lihtsalt lõputult tänulik, et olen sündinud aja, mil meditsiin on sellisel tasemel,et võimaldas mul ellu jääda. Ma olen ülimalt õnnelik ja tänulik, et ma elan!"

Kylie Minogue

“Mu perekond tundis tohutut süüd, kui ma haigestusin. Mina püüdsin iseendaga hakkama saada ja nemad tundsid end täiesti abitult. Aga nad ei olnud abitud, sest nende tugevus ja tugi oli minu jaoks väga oluline. Mul oli nii raske näha nende valu ja seda, kuidas nad püüdsid vaprat nägu teha. Ma ei tea, kui palju nad tegelikult nutsid, sest mulle nad seda minu säästmiseks välja ei näidanud."

Olivia Newton John

“Mina olen selles võitluses üks miljonitest. Ma ei peaks ütlema võitlus... vaid teekond. Paljud võtavad seda võitlusena, aga mina näen, et see on osa minu missioonist."

Maggie Smith

“Ma ei uskunud, et see tükike mu rinnas on midagi tõsist. Mõned aastad tagasi leitud tükk osutus kahjutuks, nii et uskusin, et see tükk on samuti healoomuline. Aga vähidiagnoos viib tõesti tuule su purjedest... "

Robin Roberts

“Mammogram tuli tagasi puhtana, kuid arst määras mulle siiski ka ultraheli ja just seal see kasvaja üles leitigi. Tegu oli väga halva vähivormiga. Mulle öeldi, et mustanahalise naisena on mul palju väiksem risk rinnavähku haigestuda, aga nüüd, kui ma olin selle endale juba saanud, oli minu paranemislootus väiksem kui valgetel.Mida sa sellise teadmisega ette võtad? Sellepärast olengi väga tänulik oma emale, kes julgustas mind, et vähiravist peab saama minu sõnum maailmale. Pidasin ennast võrdlemisi haritud naiseks, kuid vähist ei teadnud ma enne mitte midagi. Võitlen nüüd selle eest, et kuigi mammogrami peetakse siiani esmaseks ja tähtsaimaks uuringuks, siis kui ikkagi tunned rinnas tugevamat kudet, pead kindlasti minema veel ühele uuringule!"