Seepärast soovitame midagi kiiresti ette võtta, sest nagu üks vana tuntud ütlus kõlab, et igavuse kätte võib surra. Mida rohkem igavuse käes kannatad, seda suurem oht on varem surra.

Londoni University College'i uurimuses osales üle 7500 kohaliku ametniku, vanuses 35-55. Nad kõik pidid vastama vaid ühele küsimusele: kas olete viimaste kuude ajal tööl igavust tundnud?

Igavust tundnud inimeste puhul oli kaks korda suurem risk surra südame-veresoonkonna haigustesse kui neil, kelle arvates kulus aeg tööl lausa lennates.

Igavuse ning südameprobleemide vaheline seos tuleneb sellest, et igavlevatel inimestel ei ole ka harjumust hoolitseda oma toitumise, treeningu ning tervete eluviiside eest, mis omakorda suurendab südame-veresoonkonna haigustesse jäämise riski.

Igavus on seotud ka depressiooni ning allasurutud vihaga, mis tõstab vererõhku ning nõrgendab organismi immuunsussüsteemi.

Igavus võib olla ka vanurite kiirema surma üheks mõjutajaks ning seepärast on vanurite hoolekandes otsitud erinevaid moodusi nende meelte stimuleerimiseks ning positiivsete hetkede tekitamiseks.

Ehk kui sul on tööl või kodus igav, on soovitav midagi selle vastu ette võtta.