BMC Public Healthi poolt läbi viidud uuring keskendus sellele, et võrrelda, kuidas erinevad halvad harjumused vähi tekkele kaasa aitavad ning seejuures jälgiti ka, kuidas mõjub inimese kehale see, kui ta terve elu iga nädal pudeli veini ära joob. Selgus, et meestel, kes ei suitseta, tõusis eesnäärmevähi arenemise riski näiteks 1% võrra, mis võrdub umbes viie suitsu suitsetamisega. Mittesuitsetavatel naistel tõusis rinnavähi arenemise risk 1.4%, mis võrdub kümne suitsu suitsetamisega.

Teiste sõnadega: olenevalt inimese enda riskiteguritest ja elustiilivalikutest, mis panustavad vähi tekkesse, võib veini joomine selle raske haiguse tekke ohtu veelgi suurendada.

Teadlaste sõnul ongi inimestele juba ammu selge, et suitsetamine ei mõju tervisele hästi ja võib põhjustada kasvajate teket, aga alkoholi tarbimist nende raskete haigustega nii sageli ei kõrvutata. See aga ei tähenda, et alkoholil pole vähi arengule mingit mõju, vaid tegelikult on see seotud nii rinna-, käärsoole-, söögitoru- kui ka maksavähi tekkega.

Seega, pane veinipudelile kork peale tagasi ja eelista edaspidi tervislikumaid valikuid!