Mõned levinumad maitsetaimed meie köögis ja nende kasulikkus:
Tüümian 
See maitsetaim leiab rohkelt kasutust Prantsuse köögis ja eriti hästi sobib kokku linnulihaga. Tüümiani lisatakse nii röstitud kanale kui kanasupile. Tüümianis leiduvad eeterlikud õlid on antibakteriaalsete omadustega. Tüümianitee on suurepärane ravivahend kõrvavalu, põskkoopapõletiku, külmetuste ja angiini puhul. Tüümian kuulub müntide perekonda ja omab ka vähivastaseid toimeaineid.
Petersell
Värsketesse toormahladesse lisatakse tihti värsket peterselli, sest seal on rikkalikult C-, B12-, K – ja A-vitamiini, ka rauda (kuivatatud petersellis rohkem). Samuti aitab petersell tursete puhul (soodustab liigse vedeliku väljutamist organismist). Järgmine kord kui teed rohelist mahla või smuutit, lisa ka veidi peterselli. 
Basiilik
Värske basiilik ja tomatid on suve sünonüümiks! Basiilik sobib nii salatitesse kui ka mistahes Itaalia roa juurde. See maitsetaim sisaldab rikkalikult beeta-karoteene ja teisi karotenoide, mis on head südame tervisele. Basiilikul on põletikuvastased omadused, mistõttu basiiliku õli on hea seedetrakti tervisele, samuti aitab leevendada erinevaid nahahädasid nagu akne ja psoriaas. 
Oregano
See maitsetaim leiab sagedast kasutust nii värskes kui kuivatatud vormis Itaalia kastmetes. Oregano sisaldab palju antioksüdante ja omab üllatavalt tugevat antibakteriaalset toimet. Oregano sobib pastaroogade maitsestamiseks  ning lisa julgelt seda tomatikastmetele.
Koriander
See värskendav maitsetaim on ideaalne lisand salsadele ja takodele. Korianderit kasutatakse nii Mehhiko, Hispaania kui India köögis. Värske koriander on hea keha puhastaja, aidates kehast mürke välja viia. Selles on rikkalikult magneesiumi ja rauda, ta alandab veresuhkrut ja on hea kudainete allikas. 

Artikkel: Lauren Caster, Integrative Nutrition blogi