Eeltöö aitab leida perele kõige sobivama spaa

Tervise Paradiisi juhatuse liikme Jaan Ratniku sõnul on lastega spaasse minekul oluline juhinduda eelkõige nende soovidest ja vajadustest.

Enne puhkuse planeerimist konkreetses spaa-ettevõttes on tähtis selgeks teha majutuse võimalused ja hinnakiri just laste seisukohast — kas on olemas peretoad või lisavoodi võimalus, millisest vanusest alates tuleb lapse eest maksta täiskasvanu hinda, kas on võimalik broneerida vaheuksega ühendatud standardtoad, et suuremad lapsed saaksid omaette magada.

Toila SPA Hotelli müügiosakonna juhataja Anneli Põdra rõhutab, et spaapuhkust planeerides võiks arvestada laste päevarütmiga, et puhkus mööduks mõnusalt nii perele kui teistele külastajatele.

Mida saavad lapsed spaas teha?

Spaasse minnes tuleks uurida, milliseid võimalusi pakutakse eri vanuses lastele. Jaan Ratniku juhitavad spaad pakuvad kõige enam tegemist lasteaia- ja algkooliealistele lastele, aga ka teismelistele, kellel on spaahoolitsustele enamasti täiskasvanutega sarnased ootused. Tema sõnul on laste jaoks vaieldamatult kõige põnevam tegevus veekeskuse seiklusbasseinides ja liutorudes hullamine. Pered saavad koos nautida ka muid aktiivseid tegevusi: bowling’ut, mängutoas mängimist või treeninguid spordisaalis.

Anneli Põdra soovitab alates kolmeaastastele lastele võimlemist ja soolakambrit. „Lapsed vajavad liikumist ja soolkambri kasutamine on väga hea ennetus ülemiste hingamisteede viirushaiguste vastu,“ põhjendab Põdra oma valikut.

Üldiselt on lastele mõeldud ka spaade söögikohtades. Ratnik kinnitab, et kindlasti on enamikes spaades olemas spetsiaalne lastemenüü, seda nii puhvetlauas kui ka à la carte restoranides.

Lastel tuleb pidevalt silm peal hoida!

Kuigi kogu perega puhkama minnes tuleb mõista, et just vanemad peavad oma lapsi pidevalt jälgima, pakuvad paljud spaad ka võimalust jätta oma laps hoolitsuste ajaks professionaalide silma alla. Nii saavad näiteks Toila SPA Hotellis lapsed jääda mängumaale ka vanemateta, sest üldisel korral hoiab silma peal mängumaa töötaja. Põdra rõhutab aga, et tegemist ei ole personaalse lapsehoiuteenusega.

Ratniku sõnul eelistab enamik lapsevanematest siiski sättida oma protseduuride ajakavad nii, et lapsi ise jälgida. Populaarsed on valveta mängutoad, kus pere saab ühiselt aega veeta ja koos mängida.

„Väga oluline on lapsi mitte jätta järelevalveta vee- ja saunakeskustes, seda hoolimata kohaliku järelevalve olemasolust,“ paneb Ratnik kõigile lapsevanematele südamele. Põdra lisab, et kindlasti tuleb tähelepanu pöörata sellele, et lapsed basseinis hullamise vahepeal ka puhkaksid ja jooksid saunades käies piisavalt vett.

Lastega spaasse minekut ei tasu karta

Lõpetuseks arvavad Jaan Ratnik ja Anneli Põdra, et spaas jätkub tegevusi igas vanuses lastele, kui vanemad on teinud piisavalt eeltööd ja valinud välja just nende vajadustele sobiva koha. Ratnik rõhutab, et lastega spaasse sõites on oluline mõista, et enda vajaduste kõrvale tuleb mahutada ka laste soovid ja lastega puhkamine on paratamatult erinev kahekesi olemisest. Sellest aru saamine aitab ühist puhkust nautida kõigil pereliikmetel.

Oma pere vajadustele kõige paremini sobiva spaa leiad Spaaliidu koduleheküljelt

Jaga
Kommentaarid