1. Väldi ühiskasutatavate pindade puudutamist. Kõige räpasemad on näiteks köögi- ja vannitoakraanid, mikrolaineahju ja külmkapi uks ja arvutiklaviatuurid. Puhasta oma töölauda ja klaviatuuri iga päev ja kindlasti siis, kui tõbine kolleeg on su laua juurest möödudes aevastanud ning pese alati pärast ühiskasutatavate pindade puudutamist käsi.

2. Pese käsi! Kuigi sa oled päev läbi oma laua taga istunud ja sõid lõuna kontori köögis, ei tähenda, et bakterid pole sulle ligi pääsenud! Pese oma käsi alati enne söömist, pärast köögilaual vedelevate ajakirjade sirvimist, kellegagi kätlemist ja loomulikult pärast tualetiskäiku ja õuest tuppa tulekut. Pea meeles, et korralik kätepesu kestab vähemalt 20 sekundit ja puhtaks tuleb küürida ka küünealused.

3. Joo vett. Hoia alati oma laual veepudel või -klaas, et sul ei tekiks vedelikupuudust. Veepuudus koos üleväsimuse ja stressiga nõrgestavad su organismi ja muudavad selle igasugustele pisikutele vastuvõtlikumaks. Kui paljas vesi su jaoks igavaks muutub, maitsesta seda sidruni- või laimiviiluga, lisa marju või kurki.

4. Tarbi piisavalt vitamiine. Milliseid sul täpselt vaja läheb, loe meie Vitamiini Erist!

5. Ära puuduta oma nägu. Kui oled närvis, kipud eneselegi märkamatult silmi hõõruma või küüsi või pastakaotsa närima. Nende tegevustega annad bakteritele hea võimaluse sind rünnata ja juhid nad otse oma kehasse - suu, nina ja silmade kaudu on neil otsetee sinu immuunsüsteemi lammutama. Kui siiski tunned, et pead oma nägu katsuma, pese enne käed puhtaks!

Allikas: workingmother.com