Hädade juur — stress sidekoes

Kontoritöötajate hädade juur on pidevast sundasendist tulenev energia vaba liikumise takerdumine vitaalses kehas, millele füüsilisel tasandil vastab sidekude. Sidekoe pingestumisel on pärsitud kõikide kehavedelike, eeskätt vereringe vaba voog kehas; toitained ei liigu hästi, jääkained kuhjuvad ning tekib üldväsimus, valu või haigus. Vananemisprotsess kiireneb. Üldstressiga jätkates ilmneb järjest süvenev energiakadu, jõuetus, tuimus, raskemal juhul ka juba valud kätes, jalgades, seljas, kaelas.

Enamik võtab seda paratamatusena — see käib ju kontoritööga kaasas.

Abi paari minutiga!

Valude kannatamine ei pea olema paratamatus. Krija hatha jooga ja osteopaatia baasil on meditsiiniliselt välja töötatud kooskontraktsiooniharjutused, mis on tunnustatud klassikalise meditsiini poolt. Piisab ainult kahest minutist vastavale kehaosale, et lasta toitained ja energia liikuma ning taastada selge pea ning keha stressivaba olek. Kui need teadmised oma igapäevarutiini osaks teha, saab oma elu kvaliteeti oluliselt tõsta. Ühest koolitusest piisab, et kontoritöötaja saaks kätte nö esmaabikarbi.

Milliste hädade vastu kontorijooga aitab?

Üldväsimus, randmekanalisündroom, käte tuimus, -suremine, käenaha vananemine, õlaliigeste põletikud, peavalud, tuimus, silmade väsimus, valud selja eri osades, ülekaal, seedeprobleemid, jalgade väsimine, -suremine, veepeetus, kilpnäärme üle- ja alatalitlus. Annab kosmeetilisi efekte, naha ja lihaste toonus tõuseb. Keha taastab oma nõtkuse, nooruse ja sära.

Lihtsad võtted kontoris.

Osteopaatia pakub ridamisi lihtsaid võtteid, mida kaheminutiliste minipausidena töölaua tagant lahkumata enda heaks teha saab. Selleks “raisatud” aeg toodab ennast mitmekordselt tagasi.

Miks mitte harjutada end istuma sirgelt

Alguses võib selline banaalne soovitus muigama panna, tegelikult aitab see rohkem, kui arvata oskaks. Lülisambas on inimese kõige tähtsam energiakanal; et kehas kõik mis on määratud voolama saaks seda vabalt teha, selleks on esimene tingimus hoida lülisammas võimalikult sirge ja avatuna. Otsekohe vabanevad kõhukoopa organid rindkere surutisest, süda ja kopsud längus õlgade survest, kogu kehal hakkab märgatavalt kergem. Palju aitab ettekujutlus, et justkui mingi nähtamatu jõud kergelt tõmbaks sind pealaelt.

Tõhusad võtted randmakanali ja õlavöötme vabastamiseks

Kõikide harjutuste ajal hinga sügavalt ja ühtlaselt, proovi sisse ja välja hingata sama pikalt.

* Painuta ühe käe sõrmed teise käe abiga valu piirini tagurpidi, tunneta tugevat venitust sõrmede ja randmeliigeses, nüüd tekita venivatest sõrmedest tugikäele vastusurve ja hoia seda aktiivset venitust kaks minutit, viimase poole minuti jooksul toimub tuntav pinge vabanemine ja vereringe elavnemine. 

* Painuta selga ettepoole, pane käed selja tagant sõrmseongusse ja tõsta tooli seljatoele ( kui paindud hästi, siis seinale). Aja selga nii palju sirgemaks, et tekiks optimaalne venitus; kooskontraktsiooni efekti saamiseks suru randmed tugevalt vastu toolileeni. Kaks minutit keskendumist ja väike ime õlavöötmes ongi käes.

Loe meestekuu projektist lähemalt: facebook.com/hoiaeestimeest