Töötan suures avatud kontoris. Töötingimused on suurepärased, töö meeldib — kõik oleks hästi, kui suitsetav kolleeg kõrval ei haiseks.

Samas kontoris on mul juba varemgi suitsuhaisuga probleeme olnud, sest mõni jätab vahel suitsuruumi ukse lahti ja siis ulatub see hais sealt kaugele. Aga selle ma kannatasin välja — ma pole selline, kes iga asja pärast virisema hakkab.

Aga nüüd sai minu karikas täis. Meile tuli tööle üks minust veidi vanem naine, ilmselt umbes kolmekümnene, kes istub minust umbes kolme meetri kaugusel. Ma räägiks temaga ise, aga ma ei saa, sest ta on minust kõrgemal ametikohal ja pealegi selline eriti ninakas. Kui ma talle ükskord ütlesin ühe tööd puudutava asja kohta, et seda saab tegelikult lihtsamini teha, siis ta läks täiesti närvi ja käratas, et teab seda väga hästi, lihtsalt ta teeb nii, nagu talle meeldib. Kui ma veel midagi suitsuhaisu kohta ütleks, lööks ta mu ilmselt maha…

Ta ilmselt suitsetab kodus toas, sest temast õhkub suitsuhaisu kogu aeg, ilmselt see on kõikidel ta riietel ja juustel ja isegi nahal küljes. Ta kasutab küll mingit parfüümi ka, aga suitsuhais käib ikka sellest üle. Ta käib tööl pidevalt suitsuruumis suitsetamas ka ja sealt tagasi tulles on asi veel eriti hull.

Lisaks sellele, et pidevalt on mul nüüd tööl ninas vastik suitsuhais, on mul tunne, et kui seda iga päev kaheksa tundi sisse hingata — olgugi siiski väikeses koguses, sest minuga samas ruumis ta ju ei suitseta — rikub see ka minu tervist.

Rääkisin sellest oma ülemusele ka, aga tema ütles, et keegi teine pole kurtnud ja ilmselt ma olen lihtsalt liiga tundlik, sest tema ei tunne midagi. Ja et tema ei hakka kogu kontorit ümber tõstma ühe töötaja tundliku nina pärast. Ma ei tea, mida edasi teha — ma ei hakka ju sellise asja pärast tööd vahetama ometi… Mida teie sellises olukorras teeksite?