Sinu uni kannatab rohkem kui sa arvatagi oskad

Kõige hullem asi, mida õhtune alkoholi tarvitamine sinu kehaga teeb, on see, et sinu unekvaliteet halveneb. Paljud inimesed tahaksid sellele vastu vaielda, sest tunnevad, et alles peale klaasikest veini magavad nad hästi. Aga tegelikult on sinu uni rohkem häiritud ja järgmisel päeval oled seetõttu veelgi rohkem väsinud.

Põhjustab norskamist

Eriti vanemas eas. Kui keskealised ja vanemad alkoholi tarbivad, norskavad nad öösel isegi siis, kui see muidu neile enamasti probleeme ei põhjusta. Ja mehed, kes muidu norskavad — peale õhtust napsutamist norskavad nad veelgi rohkem ja häirivad sellega nii enda kui oma kallima und.

Tihe väljakäigu külastamine

Alkohol mõjub organismile sarnaselt nagu kohvgi, peale selle joomist on suur vajadus vetsu minna. Ja jälle on unekvaliteet häiritud.

Vedelikupuudus

Kuna alkohol viib kehast vedeliku välja, tekib ühel hetkel vedelikupuudus ja see võib pika aja jooksul põhjustada juba tõsisemaid terviseprobleeme. Paljud, kes tahavad vältida öist vetsuskäimist, otsustavad klaasi veiniga õhtu jooksul piirduda, ehkki tegelikult peaks ikka vett ka jooma.

Allikas: Daily Mail