Apelsin vähi vastu

Puuviljades ja teistes taimsetes toitudes sisalduvad antioksüdandid – flavonoidid – on laboratoorsetes katsetes näidanud vähirakkude kasvu pidurdavat mõju. Julgustavaid tulemusi andnud uurimusega selgitati välja mandariinides ja apelsinides esinevat 22 flavonoidi, mis pidurdasid kopsu- ja eesnäärmevähi ning melanoomirakkude arengut. Ka sünteetiliselt valmistatud flavonoidid võivad mõnel juhul jämesoolevähki ära hoida. Juba varem on teadlased laboratoorsete katsetega kindlaks teinud, et tsitruseliste mahl nõrgestab rinnavähi rakkude levimist. Tegelikult ei teata aga veel täpselt, mis flavonoididega seedeprotsessis toimub.

Masseeri igemeid

Et igemed terved püsiksid, tee neile kord päevas oma puhta näpuga massaaži. Pane näpu peale kas eukalüptiõli või E-vitamiini. Tee lihtsalt E-vitamiini kapslisse auguke ja hõõru seda mõned minutid igamete sise- ja väliskülgedele.

Kõht lukust lahti

Kõhukinnisuse põhjuseks võib olla liigne liha ja muude praetud toitude söömine, vähene liikumine, pikaajaline lahtistite kasutamine, rasedus, toiduallergia, võõras menüü (reisidel). Niisugusel juhul püüa korraga vähe, aga sageli süüa värskeid puu- ja juurvilju. Väldi kohvi, teed, suhkrut, alkoholi. Söö hommikuti lahjat jogurtit, millele lisa paar supilusikat kliisid ja teelusikas vedelat mett. Täisteraleiba. Eriti soodsad kõhukinnisust vältima on õun, seller, kurk, apelsin, ploomid (2 klaasi ploomimahla päevas peaks küll seedimise lahedaks tegema), tomat, maasikad. Liigu võimalikult palju. Ära söö siis, kui oled stressis.