Vähem teravilja

Gluteenitalumatusega inimestel põhjustab teraviljatoodete tarbimine kõhus talumatut valu. Isegi kui sul ei ole diagnoositud gluteenitalumatust, aga peale selliste toodete söömist läheb su kõht punni, võid proovida mõneks nädalaks neist loobuda, vaata, mis juhtub.

Piira alkoholi joomist

Alkohol on nagunii kahjulik ja seda peaks tarbima nii vähe kui võimalik, aga kuna alkohol viib kehast vajaliku vee välja, tekitab see ebameeldiva puhitustunde, mistõttu ei öelda niisama, et kui jood, võta vett vahele.

Vähem piimatooteid

Kuna enamik piimatooteid sisaldab laktoosi, mida kehal on raske seedida, siis pole ka imestada, et paljudel inimestel tekitavad piimatooted kõhuvalu, ebamugavust ja puhitust. Proovi nende osakaalu oma menüüs vähendada või neid asendada millegi muuga.

Loobu kohvist

Sama lugu mis alkoholiga — viib kehast vett välja ja hommikul seda tarbides hakkavad seedeprotsessid kofeiini tõttu kiiremini tööle ja ka see võib põhjustada punnis kõhtu.

Unusta praetud toit

Kuna praetud toit, näiteks paljude inimeste lemmikud friikartulid ja kananagitsad, lausa kubisevad transrasvadest, siis nende söömine ei tee kehale head. Vastupidi, kaal hakkab tõusma ja kõht läheb punni.

Loobu pakendatud toidust

Pakendatud toit säilib teatavasti kaua ja on täis erinevaid kahjulikke aineid, seega oma tervise nimel oleks mõistlik sellest loobuda või vähemalt tarbida väga harva.

Mida veel teha?

Võid lisada erinevatele toitudele Cayenne´i pipart, erievate uuringute kohaselt aitab see rasva põletada. Üks põhjus, miks inimesed kogevad puhitustunnet ja vastikult punnis kõhtu, võib seisneda ka väheses magamises. Seega — toitumine ja unerütm korda ning kõht hakkab vaikselt kaduma!

Allikas: The Sun