Kõigepealt toitumisrežiim — süüa tuleks väikestes kogustes (250-300g) umbes viis korda päevas. Teiseks tuleb jälgida, et toiduained, mida inimene sööb, talle ka sobivad — kui seedimine ja toidutalumatus põhjustavad vaevusi, siis peab teadma, millised on n-ö ohtlikud toiduained.

Toit olgu vaheldusrikas. Igal hommikul ei pea sööma neljaviljaputru, vaid ühel päeval võib süüa kaera-, siis odra-, tatra-, riisiputru jm. Samamoodi on vajalik süüa erinevat liha, kala, köögi- ja puuvilju.

Tähtis on hoiduda istuvast elustiilist. Et soolestik töötaks normaalselt, on tarvis liikuda. Kui päeva jooksul pole aega seda teha, siis enne tööd või õhtupoolikul on oluline liikuda, et peristaltika hakkaks tööle.

Milline toit on raskesti seeditav? Milline on paras kogus toitu? Kas vedelik ja toortoit kiirendavad seedimist? Vastused neile ja mitmetele teistele seedimisalastele küsimustele leiad ajakirja Tervis Pluss juuninumbrist!