1. Hoia oma varbad soojas!
Mis siis, et talv on möödas. Vanaema hoole ja armastusega tehtud villased sokid on ikka teema!

2. Puhasta soolveega kurku
Paljud haigusttekitavad viirused ja bakterid võivad jääda kinni sinu kurgu tagaküljele. Hea viis selle puhastamiseks on võtta klaasitäis vett, lisada sinna natuke soola ja siis sellega oma kurku kaks korda päevas kuristada.

3. Võta valuvaigisteid ainult siis kui tõesti neid vajad
Ibuprofeen, aspiriin ja teised valuvaigistid toimivad loomulikke kaitsmiseks mõeldud ühendeid allasuruvalt. Viiruste perioodil on soovitatav neid seega tarbida ainult viimses hädas.

4. Liigu!
Sport stimuleerib meie aju tootma rohkem pisikute vastu võitlevaid hormoone — näiteks dopamiini ja kasvuhormooni. Isegi 15 minutit päevas on piisav!

5. Võta aega tee joomiseks
Must tee sisaldab rohkelt looduslikke antioksüdante. Suuremaks terviseannuseks lase teel enne joomist paar minutit tõmmata.

6. Televiisor on tegelikult su sõber
Pitssburghi ülikoolis läbiviidud uuringus selgus, et päevane rahustav televiisoripaus vähendab ohtu haigestuda lausa 80 protsenti! Vaata midagi lõbusat!

7. Proovi meisterdamist
Pühenda 20 minutit päevas oma kätega meisterdamisele. Liimi, kleebi, tiki või koo — stressimaandav tegevus tõstab su immuunsust!

8. Maga rohkem
Lisaks boonusele, et näed puhanuna kaunis välja, annab korralik annus und su kehale ka doosi põletikuvastaseid antikehasid. Puhanud inimene on terve inimene!

9. Mine massaaži!
Hea vabandus spaasse minemiseks — massaaž aitab sul lõdvestuda ning stressi vähendada. Nii on su keha õnnelik ja võitleb aktiivselt ründavate pisikute vastu.

10. Ära jäta hommikusööki vahele
Päeva kõige olulisem eine on hommikusöök! Ärata oma ainevahetus ja keha igal hommikul tervisliku ampsuga. Nii oled tervem!

Allikas: Woman’s Day