1. Loobu suhkrust, mitte toitudest, mida sa armastad

Suhkur võib end peita erinevate nimede all, nii et pole ime, et nii paljud meist on sellest sõltuvaks muutunud. Võta kõigepealt kätte ja uuri välja, mida võõrsõnad tootepakendi peal tegelikult tähendavad ja siis võrdle erinevate tootjate kaupu, kuni leiad enda lemmiktoiduainest kõige tervislikuma variandi.

2. Planeeri pärastlõunane snäkk mingi tööga samale ajale

Mängi tähelepanu hajutamise peale! Päris toidukordade ajal on soovitav toidule keskenduda, aga snäkiajale planeeri lisaks ka mingi teine tegevus. Kui näiteks koristad samal ajal oma kontorilauda või vastad meilidele, hajub su tähelepanu söömisest eemale ja sa saad oma snäkivajaduse väiksema toiduhulgaga rahuldatud.

3. Tee väikesed muudatused oma igapäevastes harjumustes

Selle asemel, et poest kooke osta, küpseta need ise ja kasuta suhkru asemel mett või teisi tervislikke magustavaid tooteid. Kohvi ja tee sisse pane suhkru asemel steviat. Magusat maitset andvaid aineid on palju — siin ei teeks jälle paha teha toitumisspetsialist Google’i abiga üks väike uurimistöö.

4. Peida kommid ära

Sa ei pea oma lemmikkommidest loobuma, aseta need lihtsalt oma haardeulatusest kaugemale. Kui diivanil telekat vaatad, jäta kommid kööki, nii et saad ainult reklaamipauside ajal neid võtma joosta. Kui sellega oled ära harjunud, peida järgmise sammuna kommid kõige kõrgemasse köögikappi ja see tool, mida on vaja, et kapini ulatuda, vii elutuppa. Tundub tobe endaga selliseid mänge mängida, aga usu, see aitab! Varsti märkad, et kodune magusatagavara väheneb aeglasemini kui varem. Sest nüüd sööd sa kommi siis, kui sa neid tõesti tahad, mitte siis, kui sa neid silmad.

Juba see, kui loobud ühes päevas nendest kahest lusikatäiest suhkrust, mis on alati su hommikukohvi sees käinud, siis loobud sa aastas 730 teelusikatäiest suhkrust — see tähendab, et sa tarbid aastas 3,5 kilo suhkrut vähem kui enne. See kogus annab kokku 12000 kalorit — polegi ju nii vähe?

Kokkuvõtteks: saa teadlikuks, kuidas ja kui palju sa suhkrut tarbid ja tarbimise vähendamine algab peaaegu iseenesest.

Allikas: Prevention