Omega 3 toidulisandite ebameeldiv lõhn ja maitse annavad alust arvata, et tootmisel on kasutatud oksüdeerunud kalaõli, aga kui see kapslitesse peita, ei ole lihtne teada saada, kas toode on meile kasulik või pigem kahjulik.

Uuringud on selgelt kinnitanud merelise päritolu omega 3 rasvhapete EPA ja DHA kasulikkust meie tervisele, kuid kindlasti peaksime teadma seda, et tervisele kasulikel kalaõli toodetel ei ole ebameeldivat lõhna ega maitset.

Paljude katsete järel on teadlased jõudnud järeldustele, kus oksüdeerunud kalaõli ei ole mõjunud tervisele kasulikult, vaid on olnud halvimal juhul organismile lausa kahjulik.

Seda võib seletada oksüdatiivse stressiga rakumembraanis ehk siis värske kalaõli omega 3 rasvhapped taastavad terve raku funktsioone, suurendades sellega organismi vastupanu kroonilistele haigustele, east tingitud haigustele ning ka elustiilist tulenevatele probleemidele organismis, kuid rääsunud kalaõli ei suuda seda põhjustades ise probleeme.

Kalaõli on üsna keeruline kasutada ja töödelda, sest oksüdeerub ehk rääsub kergesti ning oksüdeerumine vähendab ja kahjustab toitainete väärtust, lõhna ja maitset. Siiski pööratakse väga vähe tähelepanu just kalaõli värskusele toodetes.

Allikas: Smartfish.ee