Kummelitee võib parandada une kvaliteeti

Mõnda aega tagasi viidi äsja sünnitanud naiste hulgas läbi uuring, kus osad jõid iga päev kummeliteed ja teised ei joonud. Need, kes seda jõid, said paremini magada kui naised, kes seda ei tarbinud. Samuti oli kummelitee joojatel vähem depressioonile sarnanevaid sümptomeid.

Võib parandada seedimist

Uuringud seda veel tõestanud ei ole, aga osad inimesed on öelnud, et kui nad joovad pidevalt kummeliteed, siis nende seedimine on parem.

Võib aidata kaasa vähi ennetamisele

Kummel sisaldab antioksüdanti apigeniini. Katseklaasiuuringutest on selgunud, et apigeniin võitleb vähirakkudega. Ühes uuringus, kus osales 537 inimest, selgus, et neil, kes tarbisid regulaarselt kummeliteed, tekkis oluliselt väiksema tõenäosusega kilpnäärmevähk.

Võib aidata veresuhkrut kontrolli all hoida

64 diabeetiku tervist uuriti kaheksa nädala jooksul ja need inimesed, kes jõid toidu kõrvale kummeliteed, nende veresuhkru tase oli madalam kui neil, kes jõid toidu juurde lihtsalt vett.

Võib olla hea südame tervisele

Kummelitee regulaarne tarbimine võib aidata kaasa vererõhu ja kolesterooli madaldamisele ja normaalse tervise huvides on oluline, et need näitajad ei oleks kõrged.

Allikas: Healthline