See muutus ei ole küll drastiline ja ei kajastu kohe välimuses. Kuid iga naine, kes on üle 30 aasta vana, teab, et vähemalt mõttemaailmas on see muutus suur. Täielik noorus on läbi ja kergelt küpsem iga on palju lähemal kui varem.

20ndates eluaastates oli kõik lihtsam — seedimine kiirem, näonahk parem, kõik on kortsuvaba, ülekaal ei teki nii kiiresti. Kuid 30ndates hakkavad need asjad vaikselt ajapikku muutuma. Et need muutused ei oleks sinu jaoks nii hirmsad ja ehmatavad, on mõned asjad, mida sa saad ära teha, kui see vanus on kätte jõudnud.

Koori oma nahka

Leia endale mõnus nahakoorija, sest selles vanuses tekib juba rohkem surnud naharakke ja nahk vajab rohkem puhastust.

Ära lase kortsudel tekkida

30ndates eluaastates surevad naharakud kiiremini, mistõttu oleks neid vaja piisavalt tihti turgutada, et kortsud ei tekiks. Selleks sobivad erinevad retinooli sisaldavad tooted.

Kaitse ennast erinevate kahjustuste eest

30ndates muutub nahk palju vastuvõtlikumaks igasugusele reostusele ja eriti päikesekiirtele. Suvel peaks kindlasti igapäevaselt kasutama päikesekreemi. Oma näopuhastusrutiini tasuks lisada ka C-vitamiini sisaldavad tooted.

Jälgi oma toitumist

Enamik inimesi on selles vanuses ennast sisse seadnud oma kodus ja neil on ka kindel töökoht. Kuna teatud rutiin on juba tekkinud, on lihtsam see sisse viia ka toiduvalmistamisel. Kui oled harjunud sööma pigem rämpsu, siis nüüd on hea aeg see välja vahetada tervisliku toidu vastu, sest ka ainevahetus aeglustub.

Hoolitse enda vaimse tervise eest

Küllap oled muutunud juba rohkem eneseteadlikumaks kui 10 aastat tagasi, kuid hea oleks igapäevaselt või mõned korrad nädalas teha joogat ja mediteerida. Need tegevused lasevad sul ainult iseendale keskenduda ja mõtteid korrastada.

Vajadusel võta kasutusele toidulisandid

Iga mõne aasta tagant tasuks käia perearsti juures tegemas vereanalüüse, lihtsalt et kindel olla oma toitumises. Kui sa ei saa toidust piisavalt toitaineid kätte või su keha ei omasta neid liigse stressi tõttu, oleks vaja hakata võtma olulisi lisandeid, näiteks oomega-3 ja C-vitamiini.

Maga korralikult

Kui 20ndates eluaastates olid peod pea iganädalased ja peale mõnetunnist und sai reipalt tööle minna, siis nüüd samamoodi tehes mõjub see tervisele rängalt. Sa võid ju tunda, et energiat on piisavalt, aga ebakorrapärane uni hakkab sind hävitama sisemiselt ja väliselt.

Allikas: Glitter Guide