Paljud haigused ja probleemid on geneetilised, mistõttu on neid üsna keeruline ette ennustada, aga näiteks südameinfarkti on küll võimalik ära hoida. Kuidas? Jälgi neid kaheksat märki.

Külm higi ja peapööritus

Kui su keha vereringe on häiritud, ei saa sinu aju korralikult töötada, mistõttu on see üks väga tähtis ohumärk, mida ei tohiks eirata. Mine kohe arstile, kui külm higi ja peapööritushood ei möödu.

Valu rinnus

See on üks kõige lihtsamini märgatavaid südamerabanduse märke, mida põhjustab see, kui su süda ei saa piisavalt hapnikurikast verd. Paljud inimesed kipuvad seda sümptomit ignoreerima, sest arvavad, et tegemist on lihtsalt suvalise häirega, aga kui valu rinnus ei möödu, on see otsene märk, et sind võib oodata ees südameatakk.

Nõrkustunne

Kui hakkad ootamatult higistama ja tunned end väga nõrgana, tunned iiveldustunnet ja valu lõuas, võib sind ohustada südameinfarkt. Need sümptomid tekivad, sest su arterid kitsenevad ja veri ei saa kehas ringi liikuda. Kui su süda ei saa piisavalt verd, ei saa see ka korralikult tuksuda.

Gripilaadsed sümptomid

Südameataki eel võid tunnetada gripilaadseid sümptomeid nagu palavikku, väsimust ja valu rinnas. Need sümptomid võivad kesta kaks kuni kümme päeva ja neid peaks kindlasti laskma arstil kontrollida.

Krooniline väsimus

Kui tunned end pidevalt väsinuna ja sel pole mingit reaalset põhjust, võib see tähendada, et veri ei saa su kehas korralikult ringi liikuda.

Raskused hingamisega

Veel üks organ, mis nõuab normaalset vereringet, on su kopsud. Vastasel juhul ei suuda sa piisavalt hästi hingata ja kui sa ei hinga, ei saa su aju piisavalt palju hapniku.

Unehäired

Kui sul on keeruline magama jääda, võib see viia südameatakini. Paljud inimesed, kellel on unehäired, kannatavad ärevushäirete ja depressiooni all. Ärevushäired võivad vererõhk tõsta, mille tagajärjeks võib hullemal juhul olla südameatakk. Teadlased on isegi leidnud, et depressioonil ja südameinfarktil on otsene side, mistõttu uuri kohe välja, mis sind kurvaks muudab ja päästa oma elu.

Kõhuvalu

Kui tunned pidevalt alakõhus valu ja iiveldust, võib see olla varajane südameataki märk. See ei pruugi olla nii hirmus, aga kui alakõhuvalud tulevad ja lähevad lühikese aja jooksul, peaksid laskma end kontrollida.