1. Batuudil hüppamise päevad on nüüd möödas

Lisaks pead aevastades end kontrollima ja trenni tehes pesukaitsmeid kandma. Andke andeks naised, aga nii see paraku on. See aga ei tähenda, et peadki nüüd terve elu selliste asjade pärast muretsema, sest piisavalt palju Kegeli harjutusi tehes on võimalik oma vaagnapõhjalihased taas endisesse vormi treenida. Viimases hädas on olemas ka spetsiaalsed operatsioonid, mis võivad aidata.

2. Trennis käimine lisab särtsu ka su voodielule

Rasedus ja sünnitus on vaagnapõhjalihastele kurnavad, aga neil on paraku ka seksimisel väga oluline roll, mistõttu on hea, kui üsna kiiresti end taas vormi treenid (vihje: tugevamad orgasmid on garanteeritud). Uuri oma arstilt, millised trennid nüüd lubatud on ja võta appi ka mõni nutikas vaagnapõhjalihaste treenija, mis aitab kiiremini lihased taas trimmi saada.

3. Seal all valitseb tõeline kõrb

Pole vahet, kui erutunud sa oled, su vagiina võib olla pärast sünnitust kuiv ja seda isegi siis, kui naistearst on andnud rohelise tule taas seksimiseks (mis tavaliselt juhtub ca kuus nädalat pärast sünnitust). Su hormoonid pole ikka veel normis ja seda eriti juhul, kui toidad last rinnapiimaga. Kui oled taas valmis vallatlema, võtke appi libesti.

4. Sa ei pruugi end ära tunda

Ära ehmata, kui su vagiina on pärast sünnitust teist värvi — see on täiesti okei. Sünnituse järgselt muutub nahapigment seal all pool tavaliselt pisut tumedamaks ja seda eriti häbememokkade ümbruses. See pole ohtlik ja seda põhjustab tavaliselt hormonaalne muutus. Kui hormoonide tase stabiliseerub, muutub ka su nahatoon seal all pool endiseks. Ja isegi, kui ei muutu, pole sellest midagi hullu.

5. Veidrad lõhnad on normaalsed

Kohe pärast sünnitust ja isegi kuus kuni kaheksa nädalat hiljem võid tajuda ebameeldivat odööri, mis tekib ainest (enamasti verest), mida emakas eritab. Kui hais muutub aga liiga intensiivseks, tasuks minna arstile ja kontrollida ega tegemist pole põletikuga.

6. See paraneb iseenesest

See, mida meie vagiinad suudavad, on vapustav. Tegemist on uskumatu organiga, mis annab meile nii mõndagi andeks. Ei, kõik ei muutu endiseks, aga sulle võib see uus normaalsus isegi meeldima hakata.

Allikas: Cosmopolitan