1. Ära unusta D-vitamiini

Talvel tuleb päikest tikutulega taga otsida, nii et hoolitse selle eest, et sinu organism saaks piisavald D-vitamiini. Saame seda õlisest kalast, piimatoodetest ja margariinist, kuid kui tahad täiesti kindel olla, et saad piisava koguse, suundu apteeki ja osta D-vitamiini kapsleid.

2. Ole aktiivne

Käi jala, tee trenni ja ära istu kogu aeg ühe koha peal. Aktiivne eluviis buustib su immuunsusteemi.

3. Hoia käed puhtad

Oleks hea, kui peseksid käsi nii tihti kui võimalik. Suurem osa viirustest korjatakse üles just musti asju puudutades ja seejärel enda nina, suud või silmi katsudes.

4. Väldi kontakti inimestega, kellel on haigusesümptomid

Kui näed, et keegi nuuskab tihti, aevastab, on näost ära või reedavad teda punetavad silmad, hoia eemale. Kanna ühistranspordis salli, mille saad nina ette tõmmata ja kindaid, et vältida otsest kontakti määrdunud käsipuudega.

5. Ära näpi päeva jooksul oma silmi ja nina

Ühtlasi, ära pane musti käsi suhu. Katsume oma nägu päeva jooksul tihemini, kui me ise arugi saame ja oleks hea, kui püüaksid seda vähemalt gripihooajal teha nii vähe kui võimalik, eriti kui sa pole äsja käsi pesnud.

6. Väldi stressi

Mida puhanumad ja lõõgastunumad me oleme, seda paremini suudame ka viiruste vastu võidelda. Maga piisavalt ja ära tööta üle, muidu oled peagi haiguslehel.

Allikas: ivillage.co.uk