Kui soovid kaalust alla võtta, siis pärast kella kuut ei tohi süüa

See ei ole tõsi! Kaalulangus sõltub sellest, mida sa peale kuut sööd ning samuti sellest, mis kell sa magama lähed. Inimeste elurütmid on väga erinevad ja vastavalt sellel tuleks ka oma toidukorrad sättida. Kui sa lähed magama kell üks öösel, siis ei ole loomulik, et viimane toidukord on kell kuus õhtul. Lihtne rusikareegel on see, et viimane toidukord võiks olla 2-3 tundi enne magama minemist.

Valke ja süsivesikuid ei tohi koos süüa

Mina ei saa väita, et ei tohi süüa. Ikka ju tahad vahest näiteks lõhesaia süüa. Aga kui süüa suuremas koguses ja raskemat toitu, siis on endal kergem olla, kui sealiha kõrvale võtta toorsalat mitte kartul.

Karastusjookide tarbimine teeb paksuks

Ei tee! Ükski jook ei tee paksuks, kui neid üle ei tarbita.

Kaalu kaotamiseks tuleb süsivesikuid vältida

Ei tule vältida, kuna tasakaalustatud toitumises on oluline, et tarbitakse kõiki toidugruppe. Oluline on jälgida mis kell midagi süüakse. Süsivesikud võiksid pigem jääda hommikusse ja lõunasse, õhtu poole võiks rohkem valke tarbida.

Rasvad on kahjulikud ja neid ei tohiks mingil juhul tarbida

Rasva ei tohiks kindlasti vältida, kuna heade rasvade tarbimine aitab kaalu kaotada ja vajalikke vitamiine omastada. Samuti aitab rasv ainevahetuse korras hoida. Piirata tuleks vaid küllastunud rasvhapete söömist, mis esinevad peamiselt loomsetes toiduainetes, sest need põhjustavad kolesterooli ladestumist ja soodustavad südame-veresoonkonnahaiguste teket.Eelistada tuleks taimseid rasvu ja õlisid

Igasugune suhkru tarbimine on tervisele kahjulik

Ei ole! Suhkrut võib tarbida, aga tuleks lihtsalt jälgida, et kogustega liiale ei minda.

Gaseeritud vee joomine tõstab kaalu

Ei tõsta, kuna gaseeritud vesi on täiesti tavaline kalorivaba vesi. Mullide saamiseks gaseeritakse see lihtsalt süsinikdioksiidiga, kuid see omakorda ei tõsta kaalu.
Maitsestatud veed võivad sisaldada vähesel määral suhkrut, seega ka energiat. Kui palju, seda saab lugeda pakendil olevast infost.

Selleks, et heas vormis olla tuleb trenni teha iga päev

Ei pea iga päev, sest hea vormi põhiline saladus seisneb ikka õiges toitumises. Kuid trenn on vajalik selleks, et hoida oma keha heas toonuses. Trenn aitab oma keha paremini hoida ja ka muud vigastused ei ole siis nii lihtsad tulema.

Magusaineid ei tohiks tarbida

Mina pooldan looduslikku magusainet stevia ja olen mõelnud ka ise seda kodus kasvatama hakata.

Kiirdieetidega saab kiiresti kaalu langetada

Saab küll, aga see on enamasti tervisele hoopis kahjulik. Tihtipeale hiljem vana toitumise juurde naastes tulevad kaotatud kilod kolinal tagasi. Mina leian, et endale ei peaks ühtegi jooki ja toitu rangelt keelama. Tuleks lihtsalt jälgida, et kuna ja kui palju midagi juua ja süüa.