Lõpetage mõneks hetkeks tegutsemine … tunnetage oma hingamist. Võite ka silmad sulgeda. Keskenduge õhu sisse- ja väljavoolule.

Te kogesite äsja lühikest lõõgastavat aja maha võtmist. Juba ainuüksi seda harjutust regulaarselt rakendade vähendate oluliselt oma stressitaset!

Sügav hingamine
Eelpoolkirjeldatud harjutus pakub kiiret leevendust stressiolukorras. Keskenduge pulsi aeglustamisele, hingates sügavalt ja aeglaselt sisse ja seejärel aeglaselt ja täie rinnaga välja. Korrake harjutust vähemalt viis korda ning te märkate, kuidas teie pulss aeglustub ning ängistus kaob.

Vaikne aeg
Võtke enesele natuke vaikset aega, et leevendada stressi. Leidke endale kodus ja tööl koht, kuhu te saate kõigi teiste eest pageda ja paar minutit ainult iseenesega olla. Harjutage seal mistahes lõõgastumistehnikat või istuge lihtsalt vaikselt, mõeldes oma probleemide üle sügavalt järele. Kasutage aega ükskõik milleks, mis aitab teil lõõgastuda.

Lõõgastumisvahendid
Turul on müügil arvukalt lõõgastumisvahendeid erinevate kassettide, CDde, videote ja arvutitarkvarana. Need pakuvad erinevaid stressi juhtimise tehnikaid koos instruktsioonide ja rahustava muusikaga.

Raamatupoest leiad Idamaine massaazh (2000)

Massaazh on iidseim tervendusviis, mis avaldab energeetilist mõju inimese energiakehale ja mehaanilist mõju füüsilisele kehale. Viis minutit massaazhi päevas on asendamatu reipuse ja hea tuju allikas.

Vaata edasi: