Maasikas

Kiire ja lihtne moodus hambakivi eemaldamiseks. Sega purustatud küps maasikas ½ teelusikatäie soodaga, hoia saadud segu 5 minutit hammastel ning pese seejärel tavalise hambapasta ja pehme hambaharjaga. Käi hambaniidiga ka hambavahed üle. Segu võib hammastel kasutada mitte rohkem kui üks kord nädalas.

Sooda ja peroksiid

Sega omavahel sooda ja peroksiid (peroksiid — oksiid, milles on vähemalt kaks omavahel ühendatud hapnikuaatomit) hambapastataoliseks seguks. Hõõru see kergelt hammastele ja lase mõjuda 4-5 minutit, seejärel loputa korralikult. Võib kasutada paar-kolm korda nädalas.

Vatipulk ja peroksiid

Kiire puhastus. Kasta vatipulk peroksiidi sisse ning hõõru sellega hambaid. Teise võimalusena võta lonks peroksiidi ning loputa sellega hambaid 1-2 minutit. Pärast loputa suu korralikult veega ja hoidu peroksiidi neelamisest.

Vesine puuvili

Suure veesisaldusega puu- ja aiaviljad õun, seller, pirn ja porgand kiirendavad süljeeritust, eemaldades niiviisi hambakivi ja hoiab lagunemise eest, neutraliseerides happe taset. Õun on tuntud looduslik hambahari: õun päevas hoiab su eemale hambaarstist.

Joo hambad ilusaks — piimaga

Piim aitab edukalt eemaldada hammastale kogunenud suhkrujäägid. Suhkur on hammaste põhivaenlasi. Seega joo piima alati pärast suuremat maiustamist.

Allikas: ehow.com