1. Vein

Kuigi klaas või paar veini (või ka muud alkoholi) enne magamajäämist raamatu kõrvale võib maitseda taevalikult ja teha sind ka uniseks, mõjub see su unekvaliteedile halvasti, sest paari tunni pärast hakkab alkoholis sisalduv suhkur su seedimisele mõjuma — nii et su keha muutub erksaks ja sa ei maga rahulikult.

2. Šokolaad

No aina hullemaks läheb — nagu õhtusest veinist loobumine juba niigi raske ei oleks! Aga midagi pole teha — šokolaadis on varjatud kofeiin, mis võib sind ärkvel hoida. Aga tume šokolaad — see ju on ometi nii tervislik, et seda võib ikka õhtul süüa? Kahjuks mitte — hoopis vastupidi, sest mida tumedam šokolaad on, seda rohkem kofeiini seal leidub.

3. Vürtsikas toit

Õhtul vürtsikate toitude söömine ärritab kõhtu, tõstab kehatemperatuuri ja kiirendab järsult seedimist — kõik need asjad võivad põhjustada unehäireid. Vürtsikaid toite on küll mõnus õhtul koju tellida või nurgapealsest hiinakast tuua, aga kui tahad hästi magada, siis väldi vürtsika toidu söömist vähemalt 6 tundi enne uinumist.

4. Vesi

Loomulikult on tähtis olla hüdreeritud, aga kui sa enne uinumist mitu korda kraanist vett joomas käid, siis pead sa öösel üles ärkama, et WC-sse minna. Nii et proovi 2-3 tundi enne uimumist vähem juua.

5. Pitsa

Rasvased toidud enne uinumist ei lähe kohe mitte! Neid on raske seedida ja need tekitavad kõrvetisi. Ei, ka friikartulid ja kartulikrõpsud ei sobi. Isegi juust ei sobi! Enne uinumist on kõige paremad kerged süsivesikuterikkad snäkid, nii et õpi olema üle ahvatlusest õhtuti rasvaseid toite mugida.

6. Tomatid

Nii tomatid, apelsinid kui isegi sibul on väga happelised ja tekitavad kõrvetisi. Isegi tomatipastaga toidud pole enne uinumist head.

7. Brokkoli

No mis brokkolil veel viga on — see on ju täpselt vastand kõigile neile rasvastele toitudele? Jah, ühest küljest on toored aedviljad nagu brokkoli, lillkapsas, rooskapsas, porgandid jne kasulikud kalorivaesed snäkid, kuid teisest küljest… need ajavad su kõhu gaase täis. Valutav kõht ja väljapääsu otsiv kõhutuul pole just meeldivaimad nähtused voodis.

Allikas: She Knows