Bath’i ülikoolis võeti 29-lt täiskasvanud inimeselt vereproov, et võrrelda veresuhkru taset peale hästi ja halvasti magatud öid. Ühes katses magasid osalejad normaalselt ja peale ärkamist anti neile magus jook, milles oli piisavalt glükoosi ja kaloreid, mis peaks tõstma veresuhkru taseme sinnamaani, nagu see oleks peale hommikusööki.

Teises katses äratati osalejaid ööunest üles keskmiselt iga tunni tagant ja peale ebakvaliteetset und anti neile samuti see jook, mis pidi hommikusööki asendama. Sellistel juhtudel veresuhkru tase eriti ei kõikunud. Ja kolmandas katses, peale ebakvaliteetset und, anti osalejatele tass musta kohvi ning poole tunni pärast “hommikusööki.”

Avastati, et kohvi joomine, kus on umbes 300 mg kofeiini ja peale seda hommikusöögi söömine, tõstab veresuhkrut lausa 50% võrra. Ehk veresuhkru kontroll on häiritud, kui peale halvasti magatud ööd joob inimene esimene asjana tassi kohvi.

Uuringu läbiviijad kinnitasid, et peale ebakvaliteetset und võiks kõigepealt korralikult hommikust süüa ja alles siis, kui suur vajadus on ikkagi alles, kohvi juua.

Uuringud on näidanud, et kui inimene magab mitu järjestikust ööd väga halvasti, siis tema seedimine halveneb ja aeglustub ning kohv sellele küll hästi ei mõju.

Allikas: Insider