Ähmane ettekujutus sellest, mis on meditatsioon, on ehk suuremal osal inimestest. Mis see siis ikkagi on? “Mediteerimine on oma meele ja selle toimimise tundmaõppimise protsess,” ütleb Monica-Linde Klemet, meditatsioonikursuste juhendaja. Meele vaigistamine ja oma keskendumise muutmine, sõnastab Liina Kaumann OÜst Vaimne Maailm ning selgitab, et meie reaalsus oleneb sellest, millele keskendume, millisele kanalile oma n-ö raadiojaama häälestame.
Loe Mari septembrinumbrist veel:
· Kuidas aknega toime tulla?


· Meditatsiooni 12 astet


· Pilatese 6 põhiprintsiipi


· Seemned – minijõujaamad


· Sügisannid köögis


· Toidublogija Pille Petersoo aed

Kui pea ketrab ainult argielu probleeme, ongi see meie reaalsus. Kuid argipäeva siginast-saginast on võimalik eemalduda: luua endas vaikus, kuulata ja keskenduda oma kõikvõimsale kõrgemale minale ning enda seest tulevatele lahendusetele ja juhtnööridele. Siis hakkame nägema asju avaramalt ja ka elu muutub kergemaks, rõõmsamaks kulgemiseks. Kindlasti tasub mediteerimist proovida stressi, ärevuse, depressiooni korral.

Nagu und, ei saa ka meditatsiooniseisundit vägisi tekitada, aga erinevalt unest on tegu teadliku seisundiga. Mediteerimise kunst peitub peenes tasakaalus keskendumise hoidmiseks vajaliku pingutuse ja kõigest häirivast eemaldumise vahel. Seljataha jäetakse kõik hirmud, ihad, igatsused ja negatiivsed emotsioonid.

“Kahjuks hoolitseb enamik inimesi heal juhul vaid oma füüsilise keha eest, kuid selleks et olla terve ja tasakaalus, tasub tegelda ka oma teadvuse arendamisega,” lausub Kaumann.

Loe edasi ajakirja „Mari” septembrinumbrist.