“Ausalt öeldes ei osanud ma trimmerdama minnes midagi karta, arvasin, et Sosnovski karuputk näeb hoopis teistmoodi välja,” lausus Kuressaares elav Ott Õunpuu ajalehele Meie Maa.

“Rohi oli üle vöö ja mul oli lühikeste varrukatega särk seljas. Tagantjärele tark olles mul vedas, et nägu oli maskiga kaetud ja jalas olid pikad püksid.”

Kui algul polnud mehel viga midagi, siis järgmisel päeval hakkasid käsivarred kipitama. Kätele tekkisid suured punased villid, mis katki läksid. Asja halvendas veel see, et ta oli viibinud ka päikese käes, sest ei osanud päikesest ohtu karta.

“Arsti juures selgus, et põletushaavad oli tekitanud käte kokkupuude trimmerdamisel tekkinud Sosnovski karuputke tükkide ja taimemahlaga. Ei teagi praegu täpselt, mitmenda astme põletushaavad mul on, kuid asi on päris tõsine,” rääkis Ott Õunpuu. “Magada õnneks saan kenasti, aga päikese eest pean käsi varjama. Samuti pean jälgima, et põletikku ei tekiks ja seetõttu peab käsi korralikult hooldama. Praegu tulebki salvide ja kreemidega põletusele leevendust saada. Eks tervenemine olenebki hooldusest.”

Ott Õunpuu lisas, et on nüüd lugenud, et haavad võivad ka järgmisel aastal välja lüüa. “Igal juhul jäävad kätele alles armid,” sõnas ta. “Mul isegi vedas. Sest kui ma kiirabis käisin, oli seal üks mees, kes oli rohtu niitnud ujumispükste väel ning temal oli terve keha põletushaavu täis. Tahangi inimesi hoiatada, et ka sellise lihtsa asja juures nagu trimmerdamine võib karuputke tõttu põletushaavu saada. Igal juhul tuleks palavusest hoolimata pikad riided selga panna ja endale kindlasti selgeks teha, kuidas karuputk välja näeb.”

Kuressaare haigla ravijuht Reet Tuisk sõnas, et haigla poole pole väga palju Sosnovski karuputke tekitatud põletuse või allergiaga pöördutud. “Sellest juhtumist kuulen küll esimest korda, alt pole meile sellest eraldi teada antud. Kuid jah, karuputk tekitab allergiat ja põletust ning pärast jäävad alles inetud armid.”