Nüüd on briti teadlased jõudnud järeldusele, et ka meestel võib esineda sarnaseid tsüklilisi muutusi. Nimelt viidi Derby ülikoolis 50 samaealise mehe ja naise hulgas läbi küsitlus, mille eesmärgiks oligi uurida taoliste sümptomite esinemist, mida tavaliselt naiste puhul PMS-iga seostatakse.

Uuringu tulemused olid suhteliselt üllatavad. Selgus, et meessoost küsitletud kannatasid samade sümptomite all kui naisedki ja veelgi suuremal määral. Osalenud meeste sõnul vaevas neid tihti depressioon, neil oli raskusi keskendumisega ning esines ka kehalisi probleeme nagu pea- ja kõhuvalu. Lisaks kaebasid mehed ka mitmete meeleoluhäirete üle, nad olid närvilised ja väsinud.

Samal ajal, kui naised on juba harjunud sarnaseid sümptomeid PMS-iga seostama, ei oska mehed pahatihti oma halvale enesetundele õiget põhjendust leida. Üldjuhul kiputakse järjekordset kehva päeva seletama pigem väliste teguritega nagu näiteks rahaprobleemid, stress, rahulolematus tööga või magamata öö.

Nüüd võib teadlaste arvates põhjus peituda hoopis mehe enda sees ehk siis organismi tsüklilistes muutustes. Samas võib uuringu läbiviijate sõnul meeste suurem kaebuste hulk tuleneda ka meeste madalamast valulävest. Või virisevad mehed tõesti rohkem? Igal juhul on teadlastel plaanis teemaga edasi tegeleda, et asjasse rohkem selgust saada.

Siinjuures on küllaltki huvitav märkida, et mitte kõik uurijad ei jaga üksmeelselt sama seisukohta. Sageli seostatakse muudatusi mehe organismis ja ka enesetundes testosterooniga. Teadaolevalt hakkab testosteroonitase mehe vanuse kasvades aegamööda langema.

Kui mõnede briti teadlaste arvates on testosteroonitaseme langus suhteliselt järsk, olles seega oluliste muutuste põhjustajaks, siis ameerika teadlased on jõudnud hoopis teisele tulemusele. Nimelt on nende arvates paljude mehi tabavate muutuste ja meeleolukõikumiste taga vaid laiskus, suurenenud kehakaal ning liigne suitsetamine ja alkohol.