Õunasalat

4 õuna, 4 spl piima, 1 spl sidrunimahla ja suhkrut, 2 spl väherasvast kohupiima ja rosinaid, 200 g jaapani hurmaad.

Kohupiim, piim, sidrunimahl ja suhkur vahustada mikseris. Rosinad leotada väheses vees. Puhastatud õunad lõigata viiludeks, lisada neile leotatud rosinad ning segada ülejäänud vahuga. Valmis salat valada salatikaussidesse, kaunistada riivitud porgandi, hurmaaviilude või marjadega.

Üks portsjon (veerand kogusest) sisaldab kaltsiumi 148 mg:
Õun (110 g) — 20 mg
Hurmaa (60 g) — 60 mg
Kohupiim (20 g) — 35 mg
Piim (20 g) — 25 mg
Rosinad (10 g) — 8 mg

Rohelise sibula salat

2-3 kimpu rohelist sibulat, 1 kimp värsket peterselli, 100 g kohupiima, võid, sidrunimahla, soola — kõike maitse järgi.

Sibul segada hakitud peterselli, hõõrutud või ning kohupiimaga, mahla ja soolaga. Valmis salati võib kaunistada redise või oliividega.

Üks portsjon salatit sisaldab 170 mg kaltsiumit:
Roheline sibul (40 g) — 36 mg
Petersell (20 g) — 49 mg
Kohupiim (50 g) — 85 mg

Spinatisupp

Spinat võib olla värske või külmutatud. Ühe portsjoni jaoks läheb vaja 70 g spinatit, 5 g küüslauku, 20 g tilli, 30 g 10% -list hapukoort, muna, 2 spl sidrunimahla. Spinat panna minutiks keeva vette, enne tulelt võtmist lisada riivitud küüslauk. Valmis supile lisada ½ muna, sidrunimahla, hapukoort ja tilli.

Üks portsjon suppi sisaldab 198 mg kaltsiumit:
Spinat (70 g) — 76 mg
Küüslauk (5 g) –5 mg
Till ( 20 g) — 45 mg
Hapukoor (30 g) — 27 mg
Muna — 33 mg
Sidrun (30 g) — 12 mg

Seene-piimasupp

1 liiter piima, 1 liiter vett, 200 g valgeid seeni või 50 g kuivatatud, 1 mugulsibul, 1-2 kartulit, 40 g võid, soola.

Seened viilutada ja kuumutada õlis. Sibul hakkida ning kergelt praadida. Keevasse soolaga maitsestatud vette lisada kartulilõigud ning keeta pehmeks. 3-5 minutit enne keetmise lõpetamist lisada sibul, seened ning kallata juurde kuum piim. Kuivatatud seeni leotatakse 2-3 tundi külmas vees, seejärel keedetakse ning alles siis viilutatakse ning kuumutatakse õlis. Kartulilõigud keedetakse seenevees.

Üks taldrikutäis sisaldab kaltsiumit 337,5 mg:
Piim (250 ml) — 300 mg
Kuivatatud seened (13 g) — 23 mg
Sibul (15 g) — 4,5 mg
Kartul (100 g) — 10 mg

Kohupiimapuding pähklitega

500 g kohupiima, 5 muna, ½ klaasi suhkrut, 4 spl kuivikupuru, 100 g rosinaid, 50 g mandleid, 3 spl võid. Kohupiim segada suhkruga, lisada pehme või, munakollased, ½ tl soola ning saadud mass vahustada. Seejärel lisada kuivikupuru, praetud peenestatud mandlid, pestud rosinad ning kõige viimasena — vahustatud munavalged. Täita seguga ¾ määritud vormist, katta see kaanega ning asetada suurde veega täidetud (poole vormini) kastrulisse. Põhja asetada paks paber või marli, kastrul katta kaanega, asetada tulele ning keeta pudingit sellises veesaunas umbkaudu tund aega, lisades vajaduse korral vett. Valmis pudingi juurde pakkuda hapukoort.

Terve puding sisaldab 1232 mg kaltsiumit, so 1 g 232 mg:
Kohupiim (500 g) — 850 mg
5 muna — 165 mg
Rosinad (100 g) –80 mg
Mandlid (50 g) — 137 mg