Pidu on algamas! Pungad punnitavad punud pungile. Maa on nagu avanev emaüsa. Sealt sirutuvad välja taimelapsed täis kasvamise väge. Põõsastel ja puudel on tunda liikumist, energia on pääsenud liikvele — ta voolab mööda puu ja põõsa nähtamatuid sooni igasse pungakesse, ammutades jõutoitu ärganud maapinnast. Milline vägi ja jõud on igas pungakeses!

Nurmenukk

Nurmenukku kutsutakse taevavõtmeks. Kevade- ja armastusekuninganna Freyja kaelakeeks on vikerkaar ja iga kord, kui ta kaelaehe maad puudutab, varisevad temalt maha kuldsed võtmed ja muutuvad kollasteks nurmenukkudeks.

Kui vaatan õitsvaid nurmenukke, valdab mind suur armastus ja rahu. Armastan siis kõike enda ümber — kevadist õhku, pungi, lõhnu ja hääli. Nurmenukk rahustab ja ütleb, et kõik on korras, vaata, kevad õitseb sinu hinges.

Nurmenukk avab hinge armastusele. Sa hakkad armastama nii iseennast kui ka teisi suurepäraseid inimesi enda ümber. Nurmenuku abi vajav valu on tingitud armastuse puudumisest või sellest, et tunned, et oled jäänud üksi ja vajad hoolitsust.

Nurmenukusalat: Nopin paar peotäit nurmenukulehti ja hakin need peeneks. Lisan pool klaasi kuivatatud peeneks tükeldatud õunu. Valan hulka veidi lahjendatud õunaäädikat. Vahel panen õunaäädika asemel astelpajumahla. Lisan veidi soola ja natuke mett. Segan õrnalt.

Võilillejuured

Neid on õige aeg kevadel maa seest kaevata ja kuivatada. Kui teed jooki kuivatatud võilillejuurest, saad mõrkja tee. Kui teed jooki kuivatatud ja röstitud võilillejuurest, saad kohvi. Võilillejuur puhastab maksa ja seetõttu ka nahka. Nii et kui murdeealistel on probleeme aknega, tuleks kevadel kohe võilillekuuriga alustada.

Hundinuia juured

Ka neid on hea kevadel koguda. Neid aromaatseid värske lõhnaga juuri saab lisada salatile huvitava maitseeelamuse saamiseks. Nad on heaks kõhurohuks ja C-vitamiini allikaks.

Pohlalehed

Neid korjatakse just peale lume sulamist. Kuivata ja kasuta organismi sooladest puhastamiseks, tehes nendest teed. Teed tehkase nii,et hoitakse neid 15 minutit madalal kuumusel ja siis juuakse.

Jõhvikad

Kevadised vitamiinid lume alt. Kui muidu hoitakse neid keldris ja ka pugis vee sees, siis emake loodus oskab ka neid kuremarju väga hästi looduslikul moel säilitada. Sisaldavad looduslikku säilitusainet, joodi, C-vitamiini ja on tugevad valuvaigistid. Nii et peale lume sulamist soojad sokid ja saapad jalga ning sohu kuremarju noppima.

Kasemahl ja kasepungad

Kask on minu lemmikpuu. Kase heledad tüved ja nendele graatsiliselt langevad oksad roheliste südamelehtedega tekitavad minus positiivse energia. Väga naiselik puu, kuhu alla tahan alati minna ja mille all tunnen end alati täituvat üdini naiseliku enerigaga.

Kask kingib oma sõpruse neile, kes lähenevad talle armastusega, ta soosib siiraid inimesi. Kask rõõmustab lapsi ja lohutab naisi, hävitab haigusi tekitavaid mikroobe. See on tundlik puu, ta äratab inimestes intuitiivseid jõude, muudab nad sensitiivseteks. Kask on leebe ja hoolitsev, vabastab hirmust ja kõhklusest, muretsemisest.

Valan kaussi ühe liitri kasemahla, panen sinna sisse kolm peotäit kuivatatud metsamarju (mustikaid, jõhvikaid, pohlasid, metsmaasikaid) segan hulka 2 spl mett. Annan supil seista tund aega.

Nüüd olen saanud tõelise metsaenergia. Söön endasse vedelikku, mis on vooganud läbi puu, sisaldades endas kõik kase suurepärased tervendavad omadused. Metsamarjad mitmekordistavad seda võimsat energiat, andes mulle metsa rahu ja ülevustunde. Võimas supp.

Kasepungad korjan nii, et näpistan need kaseokste küljest veel enne, kui nad hakkavad leheks arenema. Kasepunga teed vajan siis, kui kehast vaja jääkaineid välja ajada. See ajab higistama, suurendab uriinieritust ja mõjub valuvaigistavalt. Raviteed teen nii, et valan kasepungadele peale kuuma vee ja hoian 15 minutit. Tee on kibe, kuid väga mõjus. Kui tahan teha külma kevadise ilmaga sooja kevadise joogitee, siis valan pungadele peale kuuma vee, hoian minuti ja siis joon.

Mustasõstrapungad ja tikripungad

Puhkevad pungad on täis eluenergiat. Kogu taime kasvuenergia on kogunenud praegusel ajal neisse pisikestesse maitsvatesse nupsukestesse. Mina saan sellest kasvujõust osakese. Tunnen suus intensiivset mõrkjat maitset. Minu sülg kannab info taimede eluenergiast igasse rakku. Ma olen täis elulusti ja tegutsemistahet. Kevad minus on puhkenud.

Pungajook: Korjan pool klaasi mustasõstrapungasid, pool klaasi tikripungasid. Riivin kolm porgandit ja lisan pool klaasi ületalve pudelivees hoitud pohlasid. Pohl on põhjamaine toonikum. Ta sisaldab looduslikku säilitusainet, andes ka mulle sellest osakese. Segan ained kokku ja valan peale veidi astelpajumahla, kui vaja, lisan näpuotsaga meresoola.

Pajukoor

Pajukoort on väga hea korjata just nüüd, kevadel, siis tuleb ta kõige paremini oksa küljest lahti. Tõmban koore lahti, lõigun tükkideks ja laotan kuivale pinnale kuivama. See on parim valuvaigisti, palavikualandaja ja kehamürkide puhastaja külmal ajal. Looduslik aspiriin ja kiire veeajati. Isegi podagra puhul kiire aitaja ja leevendaja.

Pajukoore teed teen nii: panen pajukoore tükid potti ja ajan vee keema. Hoian kuumas 15 minutit. Tee on ilus roosa ja seda rohtu pole üldse paha juua. Proovi järgi ja see tee saab alati olema sinu hädaabi rohukapis.

Naat

Söön otse metsast või rohumaalt ja nii väksena kui võimalik. Nii on ta hea “lihava” maitsega ja annab suurepärase energia ning aitab puhastda organismi talvel sinnakogunenud jääkainetest.

Allikas: Telegram