Mida tervislikum toit, seda tervem inimene

Et haigusi ennetada ja enda immuunsust tugevana hoida, tuleb hoida soolestik korras, süües võimalikult tervislikku ja kodumaist toitu. Aegajalt tasub juua kikkaputke teed ning kasutada eestimaiseid metsikuid taimi nii teede ja toidulisanditena kui välispidiselt.

Teed ja vannid on sümptomite leevendamisel asendamatud

Kui haigus on juba ligi pääsenud, siis tuleb anda organismile tavalisest suurem kogus C-vitamiini, mida saab näiteks ebaküdooniast ja kuuseokkapulbrist. Soovitan teha pajukoore või angervaksa teed ning teha õhtul raudrohu jalavanne. Jalataldasid ja eriti varbavahesid võiks masseerida valge sinepi õliga.

Mida rohkem puhkust keha saab, seda kiiremini ta taastub

Et haigusest võimalikult ruttu taastuda, tuleb anda organismile eelkõige rahu. Juua rohkem nõrga lahusega taimeteesid või jõhvikamahla, andmaks kehale piisavalt vedelikku kahjulike ainete väljutamiseks ja organismi puhastamiseks. Samuti söö päevas paar lusikatäit mett õietolmu ja suiraga.

“Iga haigus on meile õppetund,” ütleb Karjus. “Seda ei peaks lihtsalt leevendama, vaid uurima, mis põhjusel ta tuli ning miks organism ta vastu võttis. Haigused on tihtipeale seotud mõtlemise ning närvisüsteemiga. Seega peaks alustama eneseanalüüsist,” rõhutab Metsamoor.