Kuivatamiseks sobib hästi õhurikas ruum, kuhu päike ei tohi peale paista. Kui tahate kiirkuivatust teha, pange taimed 40 kraadi juures tuulutusega praeahju ja paari tunniga ongi kraam valmis.

Kasepungad ja noored lehed sobivad hästi tee valmistamiseks mida tarvitatakse külmetushaiguste ravil. Kasepungadest või noortest lehtedest valmistatud tõmmis toob kergendust ka depressiooni korral, sest kask stimuleerib närvisüsteemi tegevust. Vannivees panevad need aga naha imeliselt lõhnama.

Võilillel sobivad kasutamiseks kõik taimeosad. Aiamaad kaevates võib koguda juuri, esimesed noored lehed sobivad salatitesse, õisikud sobivad kasutamiseks võilillesiirupi, -mee ja –veini valmistamiseks. Kogutud juured pestakse koheselt, nõrutatakse, tükeldadatakse ning kuivatatakse. Juurtest valmistatud tee soodustab mao- ja seedenäärmete tegevust, vähendab vere kolesteroolisisaldust ja alandab veresuhkrut.

Nurmenukuõitest tee aitab ravida köha ja on rögalahtistava toimega, rahustab ja toob hea une. Nurmenuku õied ja lehed sobivad ka toorsalateisse.

Kõrvenõgesel sobivad ravimtaimena kasutamiseks nii lehed, varred, juured kui seemned. Varakevadised noored taimed sobivad suurepäraselt turgutava tee valmistamiseks või supiroheliseks. Kuivatamiseks koguda taime alles vahetult enne õitsemist. Nõgesetee tugevdab verd, alandab veresuhkrut, suurendab sapieritust ning imetavatel emadel piimaeritust. Elujõudu taastava tee valmistamiseks on head näiteks kõrvenõgesed, mis sisaldavad rauda ja karotiini ning annavad vitaalsust ja elujõudu.