Vältida tuleks päikese käes viibimist ajavahemikul 10-st 16-ni, siis on UV-indeks kõige suurem. Lisaks tasub kanda vajadusel pikkade varrukatega riideid, laia äärega mütse ja päikeseprille.

Kuidas kreemid meid päikese eest kaitsevad? Aineid, mis päikesekaitsekreemis tagavad kaitse UV-kiirte eest, on kahte liiki: füüsikalised blokaatorid ja keemilised blokaatorid. Tavaliselt kasutatakse ühes kreemis kas ühte või teist, kuid otsimise peale võib leida ka tooteid, kus on sees mõlemad blokaatorid.

Kreemi valides tuleb kindlaks teha, et on olemas piisav kaitse kogu UV-spektri kiirguse eest.

Mineraalsed päikesekaitsekreemid tunduvad efektiivsemad ja ohutumad, kuna füüsikalised blokaatorid tagavad kaitse laiema UV-spektri eest ja ei imendu nahka.

Lisaks tasub kreemi valimisel tähelepanu pöörata ka kreemi muudele koostisosadele. Väga levinud säilitusained kosmeetikas on parabeenid, mida tänapäeval seostatakse terviseriskidega (häirib hormonaalset taset, soodustab kasvajate teket) ja seetõttu soovitatakse vältida.

Füüsikaliste blokaatoritega ning nahasõbralikuma koostisega päikesekaitsekreeme on kõige rohkem võimalik leida erinevates loodustoodete poodides (k.a. ökopoed) ja internetist. Enamus laiatarbepoodides müüdavatest kreemidest on keemiliste blokaatoritega.

Päikesekaitsekreemi valikul võib juhinduda ka märgistustest (NaTure, Cosmetique Bio, BDIH, Ecocert, USDA jne), mis viitab, et tegu on kontrollitud keskkonna- ja tervisesõbraliku tootega.

Füüsikaliste ja kemiliste blokaatorite kohta saab lähemalt lugeda portaalist Bioneer.ee.