Siin tuleb mängu kõigile inimestele lapsepõlvest tuttav lause: "pese oma kõrvataguseid!" Lapsena tundus see tegevus tüütu ja mõttetuna, sest kõrvatagused ju ei higista ega lähe mustaks?

Pealtnäha võib-olla tõesti mitte. Kuid kuna kõrvatagune on soe, on see ideaalne koht bakterite paljunemiseks. Samuti koguneb sinna palju rasu. Sellepärast peabki kõrvataguseid pesema, et rasuhulka vähendada ja et bakterid ei saaks paljuneda. Vähe sellest, kui sa korralikult oma kõrvataguseid ei pese, hakkab sinna kiiresti tekkima vistrikke ja komedoone. Kui tihti sina oma kõrvataguseid korralikult pesed?

Isegi kui sa pesed neid tihti ja korralikult, teevad inimesed, kes igapäevaselt kõrvarõngaid kannavad, veel paar suurt viga. Nad hoiavad neid kõrvas trenni tegemise ajal ja magama minnes. Kuna trenni tehes sa higistad, muutuvad ka kõrvatagused higiseks, saad sa sellest aru või mitte. Kui higi on kuivanud, tekitab see kõrvatagustele väga ebameeldiva lõhna. Enamasti see küll õnneks ei levi kaugele nagu tavaline higilõhn, niiet teised inimesed seda ei tunne. Kuid kui sulle meeldib oma kõrvarõngaste taguseid ajaviiteks keerutada, tunned sa ise kiiresti seda haisu.

Trenni tegemise ajaks peaks kõrvarõngad ära võtma ja need tagasi panema alles siis, kui kõrvatagused on puhastatud ja kuivad. Samuti peaks need eemaldama magamise ajaks, et ka kõrvadele puhkust anda ja ebameeldiva lõhna tekkimist vältida. Hea oleks mõne aja tagant ka oma kõrvarõngaid õrnalt seebi ja veega puhastada.

Allikas: Well + Good