Meie koolis oli oma hambaravi kabinet, kus me paar korda aastas ka ennast näitamas käisime. Otsustasin siis ühel korral paluda, et arst minu üleliigse piimahamba välja tõmbaks. Arst oli väga umbusklik ja ei tahtnud sugugi uskuda, et mul kaks silmhammast kõrvuti koos seisavad. Kuna koolimajas aga mingit röntgenit teha ei saanud, siis pidi ta nö. pimesi selle hamba välja tõmbama. Ja seda ta ei tahtnud väga teha, sest nagu ma juba ütlesin, ei uskunud ta minu juttu ja ei uskunud ka seda, mida nägi. Mina seletasin küll, et ei saa ju kaks silmahammast olla (pealegi on silmahambad sellise kujuga, et neid peaks küll peale vaadates ära tundma).

Lõpuks minu suure lunimise peale arst siiski otsustas selle hamba ära tõmmata. Tahtis küll süsti ka teha, aga ma kartsin tol ajal hirmsasti süsti ja ütlesin, et kõik eelnevad piimahambad on ilma süstita välja tõmmatud ja tõesti teadsin, et seda vaja ei lähe.

Arst veel enne väljatõmbamist hoiatas mind, et süsti ei ole tehtud ja kui nüüd on ikka jäävhammas, siis tema ei tea midagi. Kraksti! tuli piimahammas välja — arst oli tõega üllatunud, et tõesti oligi piimahammas. Ja polnud sugugi valus!

Mõtlesin tookord, et mida seal koolis õige õpetatakse, et arst hambaid ära ei tunne, et isegi mina, koolilaps tean rohkem. Ja pean arstiga seal veel vaidlema ja tõestama, et kahte silmahammast kõrvuti olla ei saa!

See lugu juhtus minuga umbes 1983-1984 aastal — täpset aega ei mäletagi enam.

Loe veel:

Minu hambalugu: kuidas ma proteesiliimiga hambaid pesin" target="_blank" href="http://naistekas.delfi.ee/tervis/hambad/minu-hambalugu-kuidas-ma-proteesiliimiga-hambaid-pesin.d?id=61360852">Minu hambalugu: kuidas ma proteesiliimiga hambaid pesin

Minu hambalugu: Arst: kas te parandate ise oma hambaid?" target="_blank" href="http://naistekas.delfi.ee/tervis/hambad/minu-hambalugu-arst-kas-te-parandate-ise-oma-hambaid.d?id=61300582">Minu hambalugu: Arst: kas te parandate ise oma hambaid?