Kõrvitsaseemneõli pikka ajalugu ning väärtuslikkust tõendab asjaolu, et keskajal kandis see tumeroheline vedelik hellitusnime “must kuld”. Kõrvitsaseemneõli maitse on küllaltki intensiivne ja meenutab veidi pähklit. Suurepärane koostisosa on see värsketesse salatitesse, kui lisada juurde näiteks sidrunit, ingverit ja küüslauku. Seda võib kasutada ka kala ja liha kastmiseks, kuid praadimiseks kõrvitsaseemneõli ei sobi.

Kõrvitsaseemneõli kasulikud omadused:

  • hinnatud abivahendiks meestele eesnäärmeprobleemide korral
  • kuna sisaldab looduslikke fütoöstrogeene, turgutab postmenopausis naiste tervist
  • leevendus põievaevustele
  • leevendus mineraalide vaegusele — näiteks kaariese või habraste juuste ja küünte korral
  • õlis leiduv tsink parandab silmade tervist
  • hävitab sooleparasiite

Kõrvitsaseemnete kasulikud omadused:

  • sisaldavad L-trüptofaani, mis aitab võidelda depessiooniga
  • aitavad vältida neerukive
  • aitavad parasiitide, eriti paelusside vastu