Võta kerge amps
Sul on kutse õhtusöögile? Võta pool tundi enne kodust väljumist üks vahepala, mis sisaldaks umbes 200 kalorit ning vähemalt 15 grammi proteiini. Selleks sobivad väga hästi näiteks proteiinijook või õun ja veidi juustu. Nõnda peletad sa suurema nälja ja suudad restoranis keskenduda vaid pearoa tellimisele.

Lõpeta söömine enne kui kõht on täis
Täiskõhutunne jõuab kohale 20 minuti möödudes. Seega ürita süüa rahulikult, nautides iga suutäit. Samuti pane kahvel iga ampsu vahel taldrikule, nii toimides pikendad söömisaega ja tunned kiiremini, kui kõht saab täis.

Mälu aeglaselt
Mälu iga ampsu vähemalt 40 korda, nõnda tajub su aju paremini, millal on kõht täis.

Söö nagu kriitik
Ära ahmi toitu sisse, vaid naudi seda. Uuri prae maitset, tekstuuri, lõhna. Mõtle, kuidas on see sinu lauale jõudnud, kes on selle valmistanud. Niimoodi toimides pikendad ka naudingut. Samuti võtab see söömistempo maha.

Planeeri poeskäiku
See on teada-tuntud tõsiasi, et näljasena ei tasu poodi minna. Kui sul on nälg kallal, pistad ostukärusse kõikvõimalikke ebatervislikke tooteid. Parim aeg ostlemiseks on nädalavahetuse hommikupoolikul, kui oled just kõhu täis söönud. Muide, kui sa koostad enne minekut ka poenimekirja, väheneb tõenäosus, et haarad poes ettejuhtuvate toiduainete järele.

Hoidu suurest portsjonist
Tihtipeale pakutakse pubides hiiglaslikus koguses toitu ja sul tekib vajadus see kõik sisse ahmida. Selle asemel aga söö roast pool ja jäta targu osa alles. Jäta meelde, et su keha pole prügikast!

Allikas: Rodale Wellness