UV-kaitsekreemid

UV-kiirguse eest kaitsmiseks mõeldud kreemid langevad kahte erinevasse kategooriasse: sünteetilise- ja orgaanilise filtriga. Sageli kasutatakse neid mõlemaid kombineerituna. Probleem tekib siis, kui kreem on oma “parim enne” aja ületanud. Sel juhul hakkavad kreemide erinevad keemilised ühendid teineteisest eralduma ja seega kaotab see ka kaitsefaktori, kuna nahale määrides ei ole see enam ühtlase sisuga. Samuti võib tekkida nahaärritus.

Päevitusjärgsed tooted

Vahel alahindame me kevadise päikese mõju ja nii põlevadki näiteks põsed või kõrvad ära. Appi tulevad leevendust pakkuvad päevitusjärgsed tooted. Kas neid võib kasutada ka siis, kui nad on aegunud? Kindlasti mitte! Pea meeles, et sa kannad kreemi kahjustada saanud ja õrnale nahale. Seega tuleks kindlasti enne pakendit kontrollida.

Putukatõrjevahendid

Õnneks ei ole sääskede ja parmude invasioon veel alanud. Meeles tasub pidada seda, et tõrjevahendit tuleks igal hooajal uuendada. Põhjus on lihtne — need aktiivsed osad, mis hammustavaid tegelasi eemale peletavad lihtsalt lahtuvad aja jooksul ära ja kaotavad oma toime. Nii võibki tekkida olukord, kus piserdad end küll haisva kraamiga kokku, kuid putukad rahule ei jäta.

Isepruunistuvad tooted

Isepruunistuvad tooted aeguvad avatuna umbes aastaga. Pärast seda muutuvad nad rohekaks ja hakkavad vägagi veidralt lõhnama. Kui see on juhtunud, siis ei tasu neid ka oma nahale määrida.

UV-kaitse juustele

UV-kiirgus teeb värvitud juustele suure karuteene. Need kaotavad oma ilu, sära ja jõu. Seepärast tulebki oma kauneid kiharaid kaitsta. Suurem osa juuksekaitsevahendeid tuleks pärast aasta möödumist kindlasti välja vahetada. Kui sa oled aga oma hooldusvahendi pudelit hoidnud külmas, jahedas ja pimedas, siis võib ta isegi natukene kauem säilida. Siiski tasub igaks juhuks uus soetada.

Allikas: Daily Mail