1. Kõrgetele kontsadel käimine
Paljud naised teevad seda igapäevaselt ning juttu ei ole 3-5 cm kontsast, vaid veelgi kõrgematest. See viib probleemideni selja ja liigestega ning tekitab jalgadele paksendusi. Kahjustuste vältimiseks mine tööle tervislike jalanõudega ning kanna kõrgeid kontsi vaid kontoris.

2. Raske käekoti kandmine
Asjade ühiskonnas on naiste igapäevase käekoti raskus suurenenud tunduvalt. Kandes iga päev õlal mitmeid kilosid, võib see viia tõsiste seljaprobleemide ning turjavaludeni ning põhjustada vale kehahoiakut. Tee enda tervisele teene, tühjendades koti ebavajalikest asjadest või muretsedes endale seljakoti.

3. Meigiga magamine
Enamik meist on vahel peomeigiga magama heitnud, kuid vana meik koos päeva jooksul näole kogunenud mustusega, põhjustab ummistunud poore, mis põhjustab põletikke ja vistrikke. Ripsmetushiga magamine võib põhjustada ripsmete murdumist ning silmade ärritust. Proovi magama minna siiski puhta näoga.

4. Mehe joomisharjumuste järgimine

Esimesest kohtumisest sotsiaalsete üritusteni — paljudel juhtudel tundub naistele, et nad peavad meestega joomisel sammu pidama. Naistel on aga sageli väiksem keha ning vähem vedelikku kehas, millele alkoholi jaotada. Seepärast tekib neil kergemini joove. Pea seda meeles kui koos mehega alkoholi tarbid.

5. Vale suurusega rinnahoidja kandmine
See ei mõjuta vaid riiete sobivust vaid võib põhjustada ka probleeme selja, turja, vereringe ning rinnavaludega. Selle asemel, et proovida oma õiget suurust ära aimata, palu abi müüjalt.

6. Muretsemine ja süüdistamine
Stress tekitab nii füüsilisi kui ka psühhilisi probleeme. Lisaks on naistel kaks korda nii suur risk, et haigestuda stressiga seotud haigustesse nagu depressioon ja ärevus, kui meestel. Lõpeta muretsemine, hakka elu nautima!

7. Kehafikseering
Tegemist võib olla vale nägemusega oma kehast ning soov saavutada „täiuslik“ keha. Uuringud on näidanud, et paljud normaalkaalus ja alakaalus olevad naised arvavad, et nad on on ülekaalulised. Selline ebakindlus võib viia söömishäireteni. Õpi end armastama sellisena nagu oled.

8. Lohutussöömine

Kui mehed söövad tavaliselt positiivsete emotsioonide tugevdamiseks, siis naistel on kombeks süüa kurbuse korral. Lisaks on neil harjumus oma soove rahuldada magusaga. Proovi söömise asemel teha midagi, mis sulle meeldib ning suurendada oma endorfiinide hulka treenides.

9. Unepuudus
Uuringud on näidanud, et naised on valmis palju rohkem oma une arvelt kulutama, et näiteks hoolitseda haige lapse eest. Unepuudus mõjutab aga naiste meeleolu ja vererõhku rohkem kui meestel. Jälgi, et saaksid piisavalt magada.

10. Enda vajaduste viimasele kohale asetamine
See ei ole mitte ainult une vaid kõige muu ohverdamine, mida naised teiste nimel teevad. Naistel on harjumus enda vajadused asetada kõige viimaseks. Selleks, et jaksaksid, proovi vähemalt mingitele asjadele ei-öelda ning leia iga nädal veidi aega enda jaoks.

Allikas: improveme.se