Iga inimene on erinev ja mõnda inimest mõjutab beebipillidest loobumine rohkem kui teist, aga siin on mõned asjad, milleks tasub valmis olla:

1. Võid ootamatult kiiresti rasestuda

See pole vast mingi uudis, et kui sa enam beebipille ei võta, kaob ka nende rasestumist ärahoidev mõju, aga mida sa ehk ei tea, on see, kui kiiresti sa rasestuda võid.

“Paljud naised mõtlevad, et beebipillist loobudes läheb veel pikka aega enne, kui nad rasestuda võivad, aga mitmed uuringud on näidanud, et võimalus selleks on sama suur kui naistel, kes loobuvad näiteks kondoomist,” väidab günekoloog dr Jeff Chamberlain.

Näiteks ühe uuringu järgi jäid 20 protsenti naistest rasedaks juba pärast esimest tsüklit ja 80 protsenti ühe aasta jooksul. Sellegipoolest ei saa me jätta mainimata, et mõnel naisel läheb selleks pisut kauem aega.

2. Su mensturatsioon ei pruugi kohe normaalseks muutuda

Kui oled harjunud, et pilli võttes algavad su päevad nagu kellavärk täpselt siis, kui tead, et nad hakkavad, siis pärast beebipillist loobumist võib see juhtuda ka täitsa suvalisel ajal. Eksperdid väidavad, et see on täiesti normaalne ja enamasti pole mingit põhjust muretsemiseks.

“Kolme kuu jooksul peaks su tsükkel ja viljakus muutuma normaalseks olenemata sellest, millist hormonaalset rasestumisvastast vahendit kasutasid,” teab dr Mark P. Trolice.

3. Su tsükkel võib olla imelik

Kui beebipilli võttes oli menstruatsioon alati kerge ja kestis vaid 2-3 päeva, siis ole nüüd valmis, et see kõik võib muutuda. See ei pruugi tähendada midagi hullu, vaid on lihtsalt teistmoodi. Kui paar kuud läheb mööda, oled sellega juba harjunud.

4. Võid tunda ovulatsiooni valusid

Beebipillid hoiavad ära ovulatsiooni, aga kui sa neid enam ei tarvita, läheb kõik normaalseks tagasi juba kolme kuu jooksul. Seetõttu võid tunda ka kergeid krampe vaagna piirkonnas.

5. Sul võivad tekkida vistrikud

Veel üks beebipilli pluss on see, et su nahk muutub klaarimaks, aga kui sa neist tabletikestest loobud, võivad ka vistrikud naasta.

6. Su libiido võib tõusta

Beebipillid kipuvad seksiisu kaotama, mistõttu, kui neist loobud, on võimalik, et oled senisest rohkem valmis linade vahel vallatlema. Lisaks oled sealt alt poolt ka rohkem märg, mis rõõmustab kindlasti paljusid naisi.

Allikas: Stylecaster