Sidrunivesi sisaldab C-vitamiini ja on oluline, et meie kehas oleks seda piisavas koguses, et haavad saaksid paraneda ning raud paremini imenduda. Samuti toetab C-vitmaiin meie immuunsüsteemi.

Sidrunivee pidev tarbimine võib aidata ka kaalust alla võtta, sest kui sa oled varem olnud üks nendest, kes armastab söögi kõrvale või niisama juua suhkrustatud ja kaloririkkaid jooke, siis nüüd, kui oled need vahetanud sidrunivee vastu, jäävad need kalorid sul saamata. Kui sa oled aga muidu harjunud tavalist vett jooma, siis tõenäoliselt ei aita sidrunivee joomine sul kaalu kaotada.

Samuti võib see hea jook aidata kaasa neerukivide ennetamisele, just oma happelisuse pärast. Ja veel üks suurepärane omadus ning hea uudis halva hingeõhuga inimestele — peale selle joomist lõhnab hingeõhk paremini. Kuid kui sa loodad pidevalt oma kehva hingeõhku selle joogiga parandada, siis seda ei tasu teha, sest sidrunivee liigne joomine võib üles kutsuda maomahlu ja see omakorda tekitab jällegi halba lõhna.

Aga kui palju peaks siis sidrunivett päevas jooma?

Iga päev võiks juua keskmiselt kahe kuni kolme sidruni mahla, see teeb umbes neli kuni kuus supilusikatäit. Lisa see vee sisse ja tarbi üks klaas sidrunivett mõne vabalt valitud söögikorra ajal ja teine klaas mõne söögikorra vahelisel ajal. Küll aga ei tasu päev läbi ainult sidrunivett juua, sest nagu ennist mainitud, on see küllaltki happeline ja võib lõpuks hakata hambaemaili kahjustama.

Allikas: Insider