1. Su dušiseansid on liiga pikad ja kuumad
Pole midagi mõnusamat jahedal hommikul või pärast kurnavat päeva kuuma duši alla minemisest, eksole? Tuline vesi või liiga pikaajaline kokkupuude veega üleüldiselt pole paraku su nahale hea, koorides selle naturaalsetest õlidest ja muutes ajapikku naha kuivaks ning ketendavaks.

2. Sa kasutad ohtralt vahutavaid dušigeele ja seepe
Mida rohkem puhastusvahend vahutab, seda rohkem koorib ta su naha loomulikku kaitsekihti. Jälgi, et su puhastusvahendites poleks sulfaate, ühtlasi tasuks eemale hoida parabeenidest, silikoonidest, lõhna- ja värvainetest ning alkoholi sisaldavatest puhastusvahenditest.

3. Sa ei loputa korralikult
Märkad duši alt välja astudes, et kael on veel pisut seebine ja pühid selle lihtsalt kuiva rätiga ära? Jah, me kõik teeme vist nii. Dermatoloogid hoiatavad aga, et jättes seebi korralikult välja loputamata, riskime me nahaärrituse ja liigse kuivusega nahapinnal. See sõltub ka puhastusvahendist, mida me kasutame — väga karmid ja pika keemiliste koostisosade nimekirjaga tooted tuleks kindlasti väga korralikult veega maha loputada.

4. Sa kuivatad end liiga karmilt
Kui oled üks neist, kes armastab end rätikuga kuivaks hõõruda, ole edaspidi targem ja patsuta ihu õrnalt froteerätikuga kuivaks. Nahk on niiskena tundlikum ja vajab seetõttu eriti hella hoolitsust.

Allikas: huffingtonpost.com