Daly vanemad asutasid pärast tütre surma temanimelise fondi, et tõsta nahavähi teadlikkust. Nimelt algas Clare Daly haiguslugu juba kolm aastat tagasi, kui ta lasi õlalt eemaldada kahtlase sünnimärgi. Koeproov näitas, et tegemist oli pahaloomulise kasvaja melanoomiga. Kuna arstid olid veendumusel, et kasvaja oli avastatud varajases staadiumis ja sai täielikult välja opereeritud, siis tunnistati naine terveks.

Poolteist aastat tagasi noor naine abiellus ja valmistus pere loomiseks. Varsti pärast pulmi, eelmise aasta mais, hakkas naine kaebama õlavalude üle — piirkonnas, kust oli eemaldatud melanoom. Naha all oli ka muhk, mida arstid pidasid lihase vigastuseks. Naha pinnal ei olnud märgata mingit muutust. Alles septembris sai naine õige diagnoosi: see, mis tema naha all edasi arenes, oli seesama melanoom, mille siirded olid jõudnud juba lümfisõlmedesse ja kopsu. Täielikult eemaldada ei olnud kasvajat enam võimalik.

Clare’i kasvaja iseloom oli eriti agressiivne ja noor naine suri eelmise aasta detsembris. Tema pere rajas temanimelise fondi, et nahavähiteadlikkust levitada. Kuigi arstid on Clare’i juhtumit kommenteerides öelnud, et see on väga harv juhus, kui melanoomi sümptomiks on lihasvalu, on see siiski võimalik. Nii et kui inimesel on eemaldatud pahaloomuline kasvaja, tuleb seda piirkonda kõrgendatud tähelepanuga jälgida ja iga väikese muutusega kas naha all või naha peal pöörduda kohe arsti juurde.

Allikas: Today