Isegi kui tunned, et alkoholi mõju enam ei ole, tegeleb keha ikkagi alkoholi põletamisega, mis toimub maksas ning nõuab nii vedelikku kui ka energiat. Meie veresuhkru varu asub maksas ning kui kogu varu kulub alkoholi põletamisele, ei saa lihased piisavalt veresuhkrut ehk glükogeeni, mille tulemusena organism ei pea treeningule vastu.

Kuna alkoholi põletamine nõuab ka vedelikku, läheb ka vedeliku tasakaal paigast ära. Ehk organismi jaoks on alkoholi põletamine umbes sama protsess nagu põletikuga toimetulek. Organism tegeleb vea parandamisega, mitte millegi uue ehitamisega, seepärast teeb ka treening pärast alkoholi tarbimist pigem kahju kui kasu. Alkoholi tarbimise tulemusena suureneb ka vigastuste oht, kuna meie tasakaal, motoorika ning reaktsioonisuutlikkus ei ole kõige paremad.

Alkoholi põletamise tulemusena tunneme end järgmisel päeval janusena. Alkoholi põletamise protsessi ei ole võimalik kuidagi kiirendada, küll aga vedelikutasakaalu mõjutada, juures rohkem vett.

Paljud tunnevad ka päev pärast alkoholi tarbimist isu kiirtoidu järele, mis on kehas toimunud keemilise reaktsiooni tulemus.

Kui soovid siiski end järgmisel päeval kindlasti liigutada, on jalutuskäik värskes õhus kõige kasulikum. Mitte treeningu seisukohast, vaid värske õhu seisukohast, ning eriti kui eelmisel päeval on liialdatud ka toiduga.
Pole patt, et endale vahel alkoholi lubad, kuid ära järgmiseks päevaks tugevat treeningut plaani.