Reedel, 6. mail toimub Põhja-Eesti Regionaalhaigla üld- ja onkokirurgia keskuses „Melanoomi heategevuslik teavituspäev“.

Regionaalhaiglas 6. mail korraldatava teavituspäeva eestvedaja üld- ja onkokirurgia keskuse juhataja Jüri Terase sõnul on 6. mail nende polikliinikus kella 9-16ni võimalik konsulteerida kirurgide ja nahaarstiga probleemsete sünnimärkide teemal.

“Me ootame konsultatsioonile patsiente, kes märkavad, et nende kehale on lisandunud uudiskoldeid või pigmendilaike, mis on hakanud, kas kiiresti kasvama või on muutnud värvi, ja on ebakorrapärase servaga, sügelevad või veritsevad,“ ütles ta.

Ka selgitas ta, et konsultatsiooni käigus vaatab spetsialist probleemsed haiguskolded üle ning kahtluse korral on võimalik koheselt broneerida aeg nahaarsti vastuvõtule.

“Meie eesmärk on kiirendatud korras nõustada patsiente probleemsete ja neile muret tekitavate sünnimärkide suhtes.“

Melanoomi kaasaegne ravi on multimodaalne, mis tähendab, et vajadusel tuleb kasutada kombineeritult nii kirurgilist kui ka keemia- ja kiiritusravi, lisaks on ülioluline kaasaegsel tasemel diagnostika.

„Regionaalhaiglas on olemas pikaaegsed kogemused nahavähi raviks ning välja on arendatud kõik vajalikud valdkonnad kompleksseks ravitegevuseks,“ lisas dr Jüri Teras.

Regionaalhaiglas reedel, 6. mail kella 9-16 toimuvatele konsultatsioonidele tuleb patsientidel kindlasti eelnevalt registreeruda telefonil 617 1517. Vastuvõtud toimuvad haigla Mustamäe korpuses (J. Sütiste tee 19) üldkirurgia polikliinikus (Polikliinik 1). Konsulteerivad melanoomi- ja nahakasvajate kabineti nahaarst Marina Teras ning üldkirurgid Jüri Teras, Urmas Sildre ja Peep Laar.

Melanoom on naha pahaloomulistest kasvajatest kõige agressiivsem ja kiiremini arenev ning esineb sageli just noorematel inimestel. Melanoomi uusi haigusjuhte esineb Eestis igal aastal keskmiselt 7 mehel ja 14,5 naisel 100 000 inimese kohta. Euroopa keskmine uute haigusjuhtude esinemine on 12 juhtu 100 000 inimese kohta. Mittemelanoomseid pahaloomulisi nahakasvajaid esineb igal aastal Eestis 44 mehel ning 65 naisel 100 000 inimese kohta.