Sagedased peavalud

Peavaludel võib olla palju põhjuseid, kuid üks lihtsamini lahendatavaid põhjuseid võib olla see, et tarbid liiga palju sünteetilisi magustajaid. Sünteetilised magustajad, eriti aspartaam võivad vallandada peavalu või põhjustada „aju-udu” (brain fog). Aspartaami ainevahetuse üks jääk on metanool, mis on tugev neurotoksiin ja kartsinogeen. Selle asemel, et ravida oma peavalu ravimitega, ning segada keha saadetavat hoiatussignaali, jäta enda menüüst välja kõik, mis võib sisaldada kunstlikke magustajaid, isegi närimiskumm.

Meeleolu kõikumised, kõrvade sügelemine ja sagedane pärmseeneinfektsioon

Kui sa oled magusasõber, siis võib sul olla pärmseeneprobleem. Väike hulk candidat on soolestiku mikrofloora normaalne osa, kuid kui sellel lasta vohada, siis koloniseerib see kogu su keha. Pärmseen armastab elada varvaste vahel, rindade all ning isegi kõrva taga. See muudab naha ärritunuks ja põletikuliseks mida näitab punetus ja sügelus. Selle asemel, et kasutada kreeme, mis peaksid sügelust vähendama, tuleb rünnata pärmseene allikat. Parim meetod selleks, on võtta seenelt toiduallikas — pärmseen armastab suhkrut ja rafineeritud jahutooteid. Jättes need mitmeks nädalaks enda toidust välja, võid enda pärmseeneprobleemi oluliselt parandada.

Sage kõhukinnisus

Kõhukinnisus on kõige selgem signaal sellest, et sa ei tarbi piisavalt kiudaineid. Kuid ebapiisav kiudainete hulk menüüs põhjustab ka muid probleeme nagu põletikulised protsessid, nahaprobleemid, sagedane näljatunne ja järsk energia langus. Kui soolestikus oleva massi liikumine jääb liiga aeglaseks, siis kogunevad toksiinid ja imenduvad tagasi kehasse põhjustades põletikku. Selline põletik võib põhjustada probleeme mitmel moel haarates seedesüsteemi, nahka, südant ja isegi aju. Selle asemel, et haarata lahtisti järele, söö rohkem köögivilja, lina-, kõrvitsa- ja seesamiseemneid.

Ekseem

Ekseem on väga selge märk sellest, et sööd midagi, mis sinu kehale ei sobi. Kui keha peab seedima toitu, mida see väga hästi ei kannata, siis tekitab see kroonilise alaägeda põletiku soolestikus. Kui sa ei pööra probleemile tähelepanu, siis põhjustab ärritus aja jooksul soolestikuseina haavandeid. Need võimaldavad bakteritel, toksiinidel ja seedumata valkudel lekkida soolestikust vereringesse. Lekkiva soole sündroom väljendub tihti nahaprobleemide ja ekseemi näol. Kui sa haarad lihtsalt kreemi ja püüad ravida vaid ekseemi, minemata probleemi algpõhjuse juurde, avad ukse palju tõsisemate terviseprobleemide jaoks. Kontrolli oma menüüd ning alustuseks elimineeri viis tavapärasemat probleemitekitajat — suhkur, piimatooted, nisu, kofeiin ja alkohol.

Lõhed suunurkades

Toitainete puudus väljendub sageli kõigepealt huulte ja keele naha kahjustusena. Lõhed või valu suunurkades võib olla signaal sellest, et su kehal napib B-grupi vitamiine. See probleem on sagedane nähtus, kui dieet koosneb liiga suures osas rafineeritud ja töödeldud toidust ning sisaldab liiga palju suhkrut. Teised B-grupi vitamiinide puuduse tundemärgid võivad olla tumedad rõngad silmade ümber, energiapuudus ja kurnatus. Ole aga apteegi ja supermarketi vitamiinipreparaatide osas ettevaatlik. Püüa parandada toitumist ning kui see ei aita, konsulteeri toitumisspetsialistiga.

Sagedased külmetused

Immuunsüsteemi kontrollkeskus on soolestikus. Hea mikrofloora tasakaalu hoidmine on võti hea tervise juurde. Paradoksaalsel kombel rikuvad tervise taastamiseks välja kirjutatavad antibiootikumid soolestiku mikrofloora nii ära, et tekitavad edaspidiseks veel enam terviseprobleeme. Kui sul esineb sageli külmetushaiguseid, kuseteede põletikke, küüne- või jalaseent, siis tuleks ravimist alustada soolestiku mikrofloorast. Suurepärane viis seda teha on tarbida rohkem hapendatud toitusid, jogurtit (parim on ise kodus valmistatud kuumutamata magustamata jogurt) ning isegi kombucha teed.