Toome sinuni mõned levinud muutused, mis võivad näonahal aset leida, ja mis neid muutusi võib põhjustada.

Kuiv ja narmendav näonahk või huuled

Kõige lihtsam selgitus sellele on vähene vee joomine. Kui sa ei tarbi piisavalt vedelikku, on seda kohe märgata näonahal. Kõigepealt võiksidki suurendada vedeliku tarbimist ja kui mõne aja möödudes ei ole muutusi märgata, tasuks pöörduda arsti poole, et saada teada, ega ei ole juhtumisi tegu mõne allergilise reaktsiooni, nahalööbe või mõne muu tõsisema haigusega, näiteks diabeediga.

Tumedad näokarvad

Paljudel naistel on lõua otsas üks pikk must karv, mida nad siis aeg-ajalt ära kitkuvad ja see ei pruugi midagi tähendada peale väikeste hormonaalsete muutuste, aga rohkemad karvad võivad viidata juba polütsüstiliste munasarjade sündroomile.

Kollased pehmed täpid silmalaugudel

See on üpris kindel märk liiga kõrgest kolesteroolitasemest, mis oleks vaja alla saada, et vähendada riski südamehaiguste tekkeks.

Tumedad silmaalused

Esimesena võib kahtlustada magamatuse ja stressi hävitavat kombinatsiooni. Ka liiga vähene vee joomine võib jällegi mõjutada silmade all toimuvad. Ja kui kumbki neid kahtlustest ei vasta tõele, on alust mõelda uneapnoe peale.

Nahalööve

Ehkki tegu võib olla allergilise reaktsiooniga näiteks mõnele uuele pesuvahendile või materjalile, siis tihtipeale viitavad nahalööbed ka seedimisprobleemidele. Vaata oma toidulaud üle ja proovi teha tervislikumaid valikuid — kas sa näed, et sinu naha seisukord muutub?

Allikas: The Healthy

Jaga
Kommentaarid