See võib tulla suure üllatusena, aga lisaks mitmele toidule, mis põhjustavad sinu kehas suurt väsimust, on ka üks jook, mis viib kehast energiat välja. Ja selleks joogiks on kohv. Jook, mida enamik inimesi tarbib igapäevaselt ja vahel ka mitu tassi päevas. Kohv annab korraks kiiresti energiat, kuid peale energia kadumist oled veelgi rohkem väsinud, kui enne kohvi joomist.

Samuti tekitab väsimust kiirtoit — burgerid, krõpsud, pitsad. Peale nende söömist tekib inimestel tihtipeale tunne, et nüüd tahaks uinakut teha, ehkki toit peaks energiat andma.

Sama lugu on ka küpsiste ja kommidega, sest magus tõstab veresuhkru taseme hüppeliselt lakke, kuid tunni aja jooksul langeb see järsult. See ei tähenda loomulikult, et komme ja küpsiseid ei tasuks üldse süüa, aga seda peaks siiski tegema mõistlikkuse piires. Kui sa ei luba lapsel korraga tervet pakki komme ära süüa, miks peaksid sa seda siis ise tegema?

Ja veel üks üllatav energiatapja — kiirnuudlid. Seda me teame kõik, et need on väga ebatervislikud, aga võib-olla tuleb üllatusena, et need mõjuvad kohutavalt halvasti meie keha energiatasemele. Üks portsjon kiirnuudleid sisaldab kohutavas koguses naatriumit ja umbes tund aega peale kiirnuudlite söömist võid tunda äkilist nõrkust ja ebamugavustunnet kõhus. Kiirnuudleid võiks kas üldse mitte tarbida või siis süüa neid nii harva, kui vähegi võimalik.

Allikas: DailyMail