Ja kahjuks on need vaevused põhjustatud erinevatest toitudest ja jookidest, mida inimesed igapäevaselt tarbivad. On viis suuremat toidugruppi, mis olenevalt siis inimestest võivad kõhu ebameeldivalt punni ajada ja tekitada seedeprobleeme, mis kergematel juhtudel mööduvad mõne tunniga.

Töödeldud toit on miski, mis tekitab puhitustunnet, sest töödeldud toit, nagu selle nimigi ütleb, ei ole puhas toit ja sisaldab suurtes kogustes säilitusaineid ning muud kahjulikku, mis ilmselgelt ei saa seedesüsteemile hästi mõjuda.

Teine grupp, mis osadel inimestel ajab kõhu ebameeldivalt punni, on nisu. See ei tähenda, et sa peaksid igaveseks kurvalt hüvasti jätma saia ja makaronidega, aga kui sa kahtlustad, et sinu kõhuhädade peamiseks põhjuseks on just nisu, siis tasub kasvõi katse mõttes mõneks ajaks nisutooted oma menüüst välja jätta. Mõne aja möödudes on näha, kas nisu on sinu seedeprobleemide kurjajuur.

Suured pidutsejad teavad, et peole ei tasu minna liibuva pluusi või kleidiga, sest ühel hetkel läheb kõht väga punni. Miks? Sest alkohol põhjustab kehas põletikku ja turset, mille tagajärjeks võib olla kõhupuhitus. Loomulikult tasub ka muude tervislike põhjuste pärast alkoholiga piiri pidada.

Suurte magusasõprade kurvastuseks ajab ka suhkur kõhu punni. Liigne suhkru tarbimine ajab bakterite tasakaalu soolestikus segamini ja see põhjustab puhitust ning liigseid gaase.

Ja laste seast ning järjest rohkemate täiskasvanute seast on näha, et paljudele ei sobi ka tavalised piimatooted, tekitades ränka kõhuvalu, puhitust, kõhukinnisust või -lahtisust. Piimatoodetest ei pea aga loobuma, sest neid saab asendada erinevate taimsete piimadega. Tasub proovida! Kohupiimakreemist või lemmikust jogurtist loobumine võib tekitada kurbust, aga veelgi hullem on pidev kehv enesetunne ja kõhuprobleemid.

Allikas: The Sun