Kardioloogid Harvey Kramer ja Matthew Budoff teavad, et on olemas mõned asjad, mida iga üle 50aastane naine oma südame tervise heaks teha võiks:

1. Alusta sellest, et lased oma südant kontrollida

Kui sul on muresid, mis puudutavad südant, või sa pole lihtsalt ammu tervisekontrollis käinud, on nüüd selleks parim aeg.

2. Liiguta end vähemalt 150 minutit nädalas

Mõlemad kardioloogid kinnitavad, et liikumine on ka 50ndates ülioluline, sest see aitab kaasa kognitiivsetele funktsioonidele, hoida ära südame-veresoonkonna haigusi ja luud tugevatena, mis on vanuse kasvades väga tähtis.

3. Leia inimesed, kes sind toetavad ja julgustavad

Kui sa pole kunagi 150 minutit nädalas liigutanud või väga oma toitumisele keskendunud, võib algus olla raske, mistõttu on hea, kui sind ümbritsevad inimesed, kes sind selles protsessis toetavad.

4. Söö rohkem küüslauku

Dr Budoff on suur küüslaugu fänn ja mitte ainult seetõttu, et see muudab toidud maitserikkamaks. Tema sõnul on küüslaugu ekstrakt südame tervisele väga kasulik.

5. Maga korralikult

Üks kõige olulisemaid asju, mida kõik üle 50aastased naised peaksid oma tervise nimel meeles pidama, on see, et magada tuleb piisavalt palju. "Magamine on meie südame tervisele väga oluline," rõhutab dr Budoff. See tähendab umbes 7-9 tundi ööund.

6. Pese hambaid ja kasuta hambaniiti iga päev

Võid küll arvata, et suuhügieenil pole südame-veresoonkonna tervisega mingit pistmist, aga dr Budoffi sõnul on need kaks tegelikult omavahel seotud ning kui sa sellega ei arvesta, ohustavad sind mitmed tervisemured.

Need on kindlasti soovitused, mida tasub südamesse võtta.

Allikas: Well+Good